Angajamentele formulate de Volvo România (Consiliul Concurenţei)

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo România pentru a elimina îngrijorările concurenţiale în contextul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa comercializării angro de piese de schimb pentru camioane medii şi grele marca Renault Trucks din România.

Autoritatea de concurenţă are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenţei prin, desfiinţarea reţelei de distribuţie selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziţia sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate, se arată într-un comunicat de presă transmis în 22 august.

În acest context, angajamentele propuse de Volvo România au în vedere eliminarea îngrijorărilor concurenţiale, acoperind două direcţii principale: eliminarea riscului practicării unor creşteri nejustificate ale preţurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks şi asigurarea accesului pe pieţele pe care activează Volvo România în beneficiul altor agenţi economici concurenţi în condiţiile unor reguli de acces echitabile pentru toţi participanţii la aceste pieţe.

Volvo România va asigura accesul la piesele de schimb originale (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenţi care doresc să desfăşoare activităţi de reparaţii şi întreţinere pentru camioanele marca Renault Trucks şi va acorda un discount specific pentru aceste produse.

De asemenea, Volvo România îşi asumă obligaţia de a aplica doar creşteri justificate ale listei de preţuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenţi, pe o perioadă determinată de timp.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii, până la data de 21 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.