Constructor pentru Lotul 3 de cale ferată Timișoara Est-Ronaț Triaj

CFR a desemna câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe Lotul 3 al liniei de cale ferată Timișoara Est-Ronaț Triaj, în cadrul proiectului ce cuprinde întreaga linie CF Caransebeș-Timișoara-Arad.
 
„După finalizarea acestui contract, finanțat prin PNRR, trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă pe linia CF Caransebeș-Timișoara-Arad”, a scris pe facebook Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
 
După semnarea contractului, Asocierea de constructori italieni desemnată câștigătoare (WEBUILD-Partecipazioni Italia-SALCEF) are la dispoziție 1,4 miliarde de lei (fără TVA) și 42 de luni pentru a finaliza proiectarea și execuția lucrărilor.
 
Sursa de finanţare a fost identificată și va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR)
 
Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.
 
Precizările CFR Infrastructură:
 
Lotul 3 Timișoara Est–Ronaț Triaj Gr. D (13,86 km), de la km 568+399, al liniei CF București–Jimbolia (indicativ 100), până la stația Timișoara Nord, după care se continuă pe linia CF Timișoara–Arad (indicativ 218), de la km 0+000, la km 008+183 (semnalul de ieşire din Ronaţ Triaj Gr. D).
 
Lungimea traseului este de 13,86 km, de la intrarea în cap X stația Timișoara Est, până la semnal cap Y, din Ronaț Triaj Gr.D. Pe traseul existent calea ferată este simplă, electrificată, dotată cu instalație BLA și este dispusă atât în rambleu cu înălţimea de maxim 12 metri, cât și în debleu cu adâncimea de maxim 8 metri.
 
Pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar vizat, pentru modernizare, calea se va dubla. Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepţia tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigură retrasarea liniei cu parametrii pentru circulația cu viteza de 160 km/h.
 
Lucrări prevăzute în proiect:
 
– construcţie, reconstrucție sau reparaţii/reabilitare la 3 poduri și 3 podeţe, 9 pasaje denivelate, 1 trecere la nivel, inclusiv 2 podeţe de descărcare;
 
– modernizarea instalațiilor de energoalimentare, liniei de contact, de telecomunicații, de semnalizare, centralizare, bloc (SCB), sanitare, termotehnologice etc
 
– modernizarea clădirilor din staţiile şi haltele de mişcare de pe tronson: Timişoara Est, Timişoara Nord; Ronaţ Triaj Gr. D (post de mișcare), Timișoara Centru; Ronaţ Triaj Cab.1, Ronaț Triaj h, Ronaț Triaj Gr. D (halta). Stația care se va transforma în post de mișcare este Stația (grupa de linii) Ronaț Triaj Gr. D.
 
– modernizarea reţelelor locale existente, a conductelor de distribuţie a apei şi de canalizare, care asigură racordarea tuturor consumatorilor branşaţi în prezent la staţiile CF.
 
– protecția mediului: panouri fonoabsorbante, decontaminarea solului, amenajări de spații verzi, separatoare de hidrocarburi și bazine decantoare, garduri și panouri de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.