Contract de peste 1,15 miliarde lei pentru DN71 Târgoviște-Sinaia

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, în 21 august, contractul pentru modernizarea DN71 Târgoviște-Sinaia, cu Asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi-Esta Construction Group-Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

În valoare de peste 1,158 miliarde de lei (fără TVA), cu sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile din Programul Transport, contractul prevede lucrări de reabilitare a celor 58,8 km din DN71 între Târgoviște și Sinaia, la două benizi de circulație (câte una pe sens).

Constructorul turc are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Traseul începe de la ieșirea de nord a municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni, Sinaia și comunele Aninoasa, Doicești, Moțăieni, Pietroșița și Moroieni, alternând cu zone de extravilan și se termină la intersecția cu DN1 în Sinaia la km. 120+400 al DN1.

Prezent la semnarea contractului de către directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și antreprenor, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat: „Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 și DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între București, Târgoviște și Sinaia”. 

La rândul său, șeful Companiei Naționale de Drumuri, Cristian Pistol, a spus: „Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către Peștera Padina și către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.