Contract semnat pentru drumul de legătură Centura Oradea-A3

CNAIR a semnat, în 21 iulie, contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului de 19 kilometri care va face legătura între Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Valoarea contractului este de 545 milioane de lei și are finanţare europeană. Lucrările ar trebui finalizate în anul 2023. Termenele sunt de 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru contruire.

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu patru benzi. Va cuprinde trei noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte”, a scris Drulă pe Facebook.

„Am discutat cu antreprenorul austriac şi am obţinut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la reţeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.