Contract semnat pentru finalizarea tronsonului 1 Craiova-Robăneşti al DEx12

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, pe 8 august, contractul cu Asocierea de constructori Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi AS (lider) – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works, câştigător al licitației pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul 1 Craiova-Robăneşti al Drumului Expres Craiova-Piteşti.

În lungime de 17,7 kilometri, această porțiune de drum expres a fost atribuită, inițial, constructorului italian Tirenna Scavi, care însă „nu a mai fost capabil să continue lucrările”, potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Astfel, contractul a fost reziliat, la sfârşitul anului trecut, la un stadiul al lucrărilor de 57,06%.

Acum, asocierea de constructori români şi turci va avea la dispoziţie 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului în valoare de 439,29 milioane de lei (fără TVA), cofinanțat din fonduri europene nerambursabile.  Lucrările vor avea o garanție de 10 ani.

În momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Pitești) va avea o lungime de peste 121 de km.
 
„Anul trecut, a fost deschisă circulația pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robănești și Valea Mare. În prezent, sunt în execuție Tronsonul 3 (31,75 km)- între Valea Mare și Colonești- și Tronsonul 4 (31,82 km), Colonești- Oarja- Pitești. Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% și, deși termenul contractual de finalizare este 2024, Antreprenorul și-a asumat deschiderea obiectivului la sfârșitul anului 2023. Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulației este programată pentru anul viitor (2024)”, a precizat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.