Contract semnat pentru încă 28 km din Autostrada Transilvania

 

Mariana Ioniță, directorul general interimar al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat, vineri, cu Asocierea Trameco – Vahostav SK, a.s. – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings, contractul pentru proiectarea și construirea a încă 29 km din Autostrada Transilvania.

Este vorba despre Subsecţiunea 3C2, Chiribiş – Biharia, cuprinsă între km 30+550 – km 59+100.

Valoarea contractului este de 326,515 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 de milioane de euro). Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Termenul pentru realizarea proiectării este de 6 luni, iar cel pentru execuţie, de 18 de luni. Perioada de garanţie a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Subsecţiunea 3C2 Chiribiş-Biharia se întinde din zona localităţii Sînlazar (intersecţia cu drumul naţional DN19E) şi tranzitează o zonă de câmpie, între localităţile Mişca şi Chislaz, unde DN19E (Chiribiş-Salard-Biharia) a fost deviat în lungul autostrăzii, pe o lungime de 4,2 km.

Traseul continuă la sud de localitatea Pocluşa de Barcău, se înscrie din nou în lungul DN19E, între localităţile Sarsig şi Hăuceşti şi intersectează DJ767 (Tiglead-DN19E), la km 40. La km 41, traseul autostrăzii trece prin aria protejată Fegernic, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, iar la km 41+319 intersectează DC42. Traseul autostrăzii ocoleşte la nord localitatea Fegernic, iar la km 48+500 se intersectează cu un drum local situat la sud de localitatea Sălard.

În continuare, traseul autostrăzii se îndreaptă spre graniţa româno-ungară, intersectând DN 19E, la km 55+100, drum naţional ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.