Contract semnat pentru modernizarea Aeroportului Sibiu

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Aeroportului  Sibiu, faza I, a fost semnat, în 22 iunie, la Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, după semnarea contractului de finanțare, săptămâna trecută, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Licitația a fost lansată, în luna decembrie 2021, şi a fost finalizată în data de 30 mai 2022, prin desemnarea câştigătorului – Asocierea CON-A (lider) – BOG’Art (asociat) şi UTI Construction and Facility Management (asociat).

Valoarea totală a proiectului este de peste 272 milioane de lei, din care 85% reprezintă contribuţia FEDR, 13% – de la Bugetul de Stat şi 2% – din bugetul CJ Sibiu.

Cheltuielile neeligibile în valoare de 78.8 milioane de lei sunt finanţate de la bugetul aeroportului.

Termenul limită de finalizare a construcţiei este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafaţă construită de 22.400 metri pătraţi, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghişee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porţi de îmbarcare, precum şi alte dotări necesare traficului aerian internaţional intra şi extra comunitar, plus spaţii publice de uz comercial şi utilitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.