Controale la 175 de treceri la nivel cu calea ferată: 363 de amenzi

Polițiștii de la Transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și pentru reducerea victimizării populației, prin accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Acțiunea s-au desfășurat, pe 15 octombrie, în zona a 175 de treceri la nivel cu calea ferată. Au fost verificate 844 de vehicule și au fost aplicate 363 de amenzi, în valoare totală  de 128.225 de lei, dintre care 231, sancțiuni la regimul rutier.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Exemple prezentate de IGPR:

1. La data de 15 octombrie 2021, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu la trecerea la nivel cu calea ferată, din zona portului Drobeta-Turnu Severin, au depistat o persoană, de 39 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, având inspecția tehnică periodică expirată, înmaricularea auto suspendată și fără a avea asigurarea obligatorie RCA.

În cauză, s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare și a celor două plăcuțe de înmatriculare, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.610 lei.

2. La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Vrancea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la trecerea la nivel cu DN 2L, din zona localităţii Tişiţa, au depistat o autoutilitară, care transporta material lemnos (cherestea), în baza unui aviz de însoţire, pentru 5,06 metri cubi de cherestea.

În urma cubării materialului lemnos transportat, s-a constatat că există o diferenţă de 1,08 mc de cherestea, în plus faţă de volumul menţionat în avizul de însoţire.

În cauză, a fost sancţionat conducătorul auto, cu amendă de 1.000 de lei și a fost confiscat surplusul de 1,08 mc de cherestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.