Control în trafic la autovehiculele de transport mărfuri periculoase

Polițiștii rutieri și reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au derulat controale în trafic, la nivel național, în perioada 30-31 martie, autovehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase.

Acțiunea a vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport de mărfuri periculoase și a celor privind circulația pe drumurile publice, dar și prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, astfel de vehicule.

Iată precizările Poliției române, în comunicatul transmis pe 2 aprilie:

Polițiștii și specialiștii ISCTR au verificat 2.779 de autovehicule, fiind aplicate 859 sancțiuni contravenționale, dintre care 117 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă (OG 37/2007) și 27 pentru încălcările prevăzute de HG 69/2012.

De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni pentru încălcarea normelor de efectuare a activității de transport rutier de mărfuri periculoase (HG 1175/2007), 1 pentru conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, 51 pentru deficiențe tehnice și 583 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și 45 de certificate de înmatriculare, fiind dispuse 10 imobilizări și 2 suspendări a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Exemple:

1. La data de 30 martie a.c.,  un bărbat a efectuat transport de butelii cu gaz, pentru uz casnic, cu o autoutilitară, iar, în urma controlului efectuat, s-a constatat că elementele de fixare a încărcăturii nu respectă condițiile legale. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional  cu amendă de 6.000 de lei, conform H.G. nr. 69/2012. Totodată, acesta a înlocuit elementele de fixare deteriorate cu unele noi.

2. La data de 30 martie a.c., un bărbat a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă cisternă,  fără a deține documentul de transport care să ateste că cisterna este descărcată și necurățată. A fost aplicată o sancțiune contravențională de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.                                                                  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.