Corturi încălzite pentru refugiații din Ucraina, la Aeroportul Otopeni

Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB) a instalat și dotat două corturi de mari dimensiuni în parcarea din fața aerogării Plecări a Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, pentru a facilita tranzitul și acomodarea unui număr tot mai mare de repatriați și refugiați din Ucraina.

Numai în ziua de 3 martie, prin aeroportul Henri Coandă au trecut . de repatriați pe zboruri charter, cărora li se adaugă un număr important de refugiați și repatriați pe curse de linie, numărul acestora fiind în creștere.

Corturile sunt încălzite și asigură un minim confort pentru pasagerii care urmează să se îmbarce pe zborurile de repatriere care se derulează constant în aceste zile. Capacitatea corturilor depășește 1.000 locuri și acestea sunt accesate în special de către grupurile mari de repatriați. Aceste locuri se adaugă celor din zonele de așteptare dedicate din interiorul terminalului, totalul ridicându-se la peste 1.500.

În plus, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” a pus la dispoziție, într-un program de voluntariat umanitar, o caravană medicală care asigură atât echipamente și personal medical cât și teste PCR gratuite pentru refugiați și pentru repatriații din Ucraina, dacă aceste teste sunt necesare pentru călătorie. Alimente și apă, pentru toți cei din corturi, au fost furnizate și de Ambasada Nigeriei în România.

Întreaga activitate a fost sprijinită de reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, care a asigurat provizii (sandviciuri, fructe, apă) pentru refugiați și repatriați.

În continuare, în aerogara Plecări, funcționează non-stop un centru de informare cu voluntari vorbitori de limba ucraineană care oferă sprijin, informare și traducere pentru refugiați și repatriați.

Întreaga activitate de asistare a refugiaților și repatriaților aste susținută, printr-un program de voluntariat umanitar, de personalul CN Aeroporturi București precum și de sindicatele din companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.