COVID-19. Restricții și facilități, în Irlanda. Transportul exceptat de la carantină

Guvernul irlandez a emis recomandări speciale în legătură cu călătoriile, inclusiv restricționarea deplasărilor pentru 14 zile ale celor care intră pe teritoriul Irlandei venind din zonele afectate de COVID-19. Transportul este exceptat de la această obligativitate. Guvernul a publicat o notă de ghidaj pentru lucrătorii din domeniul supply chain. Aceasta conține aproximativ o pagină și jumătate de informații utile pentru șoferi, informează IRU.

sursă foto: UNTRR

IRU informează, de asemenea, că, pentru a reduce riscul de infectare, compania de ferry Seatruck Ferries a oprit temporar transportul oricărui șofer sau pasager pe vasele sale Irish Sea. Astfel, transporturile acompaniate (ansambluri complete de camioane, cu șofer) sunt oprite, până la noi ordine, dar compania va continua să transporte semiremorci neacompaniate, containere și cutii mobile. 

Facilități

Și Irlanda a convenit relaxarea temporară a aplicării regulilor de condus și odihnă, pentru șoferii angajați în transport național și internațional de mărfuri. Această relaxare se aplică între 18 martie și 16 aprilie 2020 și vizează derogări de la Reg. 561/2006, după cum urmează:

  • Art. 6(3) – limita de condus pentru două săptămâni este schimbată de la 90, la 112 ore
  • Art. 8(6) – în orice două săptămâni consecutive, un șofer trebuie să ia cel puțin două pauze reduse săptămânale, în același timp îndeplinind regula că o pauză săptămânală trebuie efectuată cel târziu după șase perioade de 24 h, după încheierea pauzei săptămânale anterioare. Nu există nicio cerință de compensare sau pentru efectuarea unei pauze normale săptămânale. (R.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.