Crucea Roșie Română: Manevre de resuscitare în Piața Romană

Crucea Roșie Română marchează Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Mondială a Resuscitării printr-un eveniment special: un flash mob cu 50 de voluntari care vor efectua manevre de resuscitare pe manechine în Piața Romană din Bucureșt, pe 16 octombrie la ora 17:00, la trecerea de pietoni de pe bulevardul Magheru 24 A.

Precizările transmise ZIUA CARGO: 

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, marcată la data de 13 octombrie, și Ziua Mondială a Resuscitării, sărbătorită la data de 16 octombrie, ne reamintesc de necesitatea pregătirii populației pentru situații de urgență și de importanța cunoașterii tehnicilor de resuscitare.

Crucea Roșie Română, singura organizație umanitară din țară auxiliară autorităților publice în domeniul prevenirii și intervenției în caz de dezastre, are un rol esențial în asigurarea unui răspuns prompt în situații de urgență. Organizația dispune de resurse umane și logistice pentru a acționa încă din primele ore de la producerea unui dezastru prin organizarea de tabere de sinistrați, puncte de triaj și acordarea primului ajutor de bază.

Într-o lume din ce în ce mai afectată de fenomene extreme, cum ar fi cutremure, inundații, incendii de pădure și alte calamități naturale, investiția în educație și pregătire devine imperativă pentru a minimaliza impactul acestor evenimente asupra comunităților. În această optică, Crucea Roșie Română acordă o atenție deosebită instruirii și pregătirii atât a voluntarilor săi, cât și a populației generale. Procesul de formare a voluntarilor este comprehensiv, cuprinzând cursuri, seminarii, exerciții practice, simulări și tabere de instruire. De asemenea, se desfășoară cursuri specializate și sesiuni de pregătire pentru publicul larg. Prin intermediul acestor inițiative, în cursul anului 2022, nu mai puțin de 94.000 de persoane au participat la cursuri de pregătire în gestionarea dezastrelor, precum și la cursuri de prim ajutor.

„Dezastrele naturale  pot avea un impact devastator în viața oamenilor și a  comunităților noastre. Acționând în mod responsabil și învățând cum să ne protejăm și să-i ajutăm pe ceilalți, putem face o schimbare reală. Cu educație și pregătire, putem reduce riscurile dezastrelor naturale și putem oferi o șansă suplimentară de supraviețuire pentru cei care au nevoie de ajutor., a declarat Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române.

În 2024, Crucea Roșie Română și-a propus să intensifice programul de pregătire pentru intervenția la dezastre a populației. În parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din Italia va actualiza și extinde baza de date a formatorilor voluntari la nivel național, aceștia urmând a disemina informații vitale în comunități. De asemenea, are în vedere formarea de echipe de voluntari specializați în Căutare și Salvare Urbană.

Situațiile de urgență pot apărea în orice moment, iar cunoștințele noastre pot face diferența între viață și moarte. Fiecare dintre noi este încurajat să învețe sau să-și reîmprospăteze cunoștințele despre pregătirea pentru dezastre sau pentru acordarea primului ajutor și să devină un potențial salvator.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele implementate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 615 de subfiliale și 435 de comisii. 8928 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.