CTPark Bucharest West își consolidează poziția de hub regional de distribuție

CTPark Bucharest West își consolidează poziția de hub regional de distribuție. CTP a semnat un nou parteneriat cu Kuehne+Nagel pentru dezvoltarea unui centru regional de distribuție de 50.000 mp care va deservi piețele din România, Bulgaria și Grecia.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice listat la bursă din Europa Continentală, își extinde colaborarea cu Grupul Kuehne+Nagel, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume, deja chiriaș în portofoliul CTP. 

Tranzacția de închiriere a peste 50.000 de metri pătrați în cadrul CTPark Bucharest West este o altă confirmare a transformării acestui loc într-un hub regional, deoarece mărfurile vor fi expediate nu numai în România, ci și în Bulgaria și Grecia.

Ana Dumitrache, country head, CTP România: România are un potențial major de dezvoltare în sectorul operațional și logistic la nivel regional, iar acest parteneriat confirmă tendința și evoluția CTPark Bucharest West ca un hub regional de distribuție, alături de toate parcurile din portofoliul nostru. Acest parteneriat, care a oferit clientului nostru oportunitatea de a tripla suprafața deja ocupată în parc, confirmă încă o dată că planul nostru constant de investiții creează oportunități și oferă clienților noștri flexibilitate și soluții adaptate nevoilor de business, fie că este vorba de dezvoltări pe piața locală sau în regiune”.

Kuehne+Nagel a încheiat un parteneriat strategic pe termen lung cu Pepco. Compania cu sediul în Europa este un retailer de top cu creștere rapidă care oferă îmbrăcăminte pentru întreaga familie și produse de uz casnic la prețuri foarte mici și este prezentă pe piața din România, din 2015.

Cu începere din 2023, parteneriatul cu Pepco presupune servicii de depozitare și automatizare pentru distribuția end-to-end pentru România, Bulgaria și Grecia, cu peste 50.000 mp de spațiu de depozitare. În cadrul locației vor lucra peste 250 de angajați, iar operațiunile zilnice vor fi asistate de un dispozitiv de sortare de top.

Tranzacția de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară JLL România.

Viorel Opaiț, business developer director, JLL România:Suntem onorați să sprijinim Pepco și Kuehne+Nagel în această tranzacție de referință și ne bucurăm că am găsit în CTP un partener adevărat care prețuiește nevoile clienților săi și depune eforturi pentru a se adapta constant la acestea. Apreciem încrederea pe care ne-au acordat-o pe parcursul acestui proiect, care reprezintă un vot de încredere din partea unora dintre cei mai activi jucători din sectoarele de retail și logistică și transmite un semnal pozitiv puternic privind dinamismul pieței industriale”.

Situat pe autostrada A1, la km 23, CTPark Bucharest West este cel mai mare parc industrial din Europa și are o suprafață închiriabilă de peste 774.000 mp până în prezent. Parcul oferă cea mai bună calitate a vieții pentru clienții săi și pentru cei peste 2.000 de angajați care lucrează pentru companiile prezente în parc, incluzând servicii medicale, restaurant, o cafenea și zone de relaxare. Mai mult, persoanele care lucrează în parc pot beneficia de serviciile oferite în Clubhaus, un spațiu sustenabil și de înaltă tehnologie, de peste 1300 mp, care a primit certificarea BREEAM Outstanding, și care funcționează ca o platformă pentru evenimente educaționale, având un amfiteatru multifuncțional, dar și săli de întâlnire și spații de relaxare, unde clienții pot organiza workshop-uri și training-uri.

Din punct de vedere tehnic, parcul oferă clădiri de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic și standarde moderne de construcție. Toate clădirile au o înălțime de 12 m și sunt concepute ca structuri monobloc, ceea ce facilitează instalarea de automatizări care creează eficiență comercială și operațională. În plus, spațiile de depozitare sunt, de asemenea, echipate cu capacitatea electrică necesară pentru a susține aceste automatizări, care urmează să fie completate de panouri solare, ceea ce va aduce eficientizări suplimentare ale costurilor energetice. Infrastructura tehnică, precum și calitatea vieții în parc, care funcționează ca un magnet pentru forța de muncă, disponibilitatea imediată a spațiului și fiabilitatea CTP ca partener au fost argumente importante pentru decidentul care a ales CTPark Bucharest West.

Despre CTP

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,5 milioane de m² de spații în zece țări. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2021, ceea ce subliniază angajamentul său față de o activitate sustenabilă. 

Despre Kuehne+Nagel 

Cu peste 79.000 de angajați în aproape 1.300 de locații din peste 100 de țări, Grupul Kuehne+Nagel este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume. Acesta activează în domeniul logisticii maritime, aeriene, rutiere și al logisticii contractuale, punând un accent clar pe soluții logistice integrate.

Despre JLL

JLL (NYSE: JLL) este o firmă lider în domeniul serviciilor profesionale, specializată în gestionarea proprietăților imobiliare și a investițiilor. JLL modelează viitorul imobiliar pentru o lume mai bună, folosind cea mai avansată tehnologie pentru a crea oportunități, spații uimitoare și soluții imobiliare sustenabile pentru clienții noștri, pentru oamenii noștri și pentru comunitățile noastre. JLL este o companie Fortune 500, cu venituri anuale de 19,4 miliarde de dolari, operațiuni în peste 80 de țări și o forță de muncă globală de peste 100.000 de angajați la 31 martie 2022. JLL este numele de marcă și o marcă înregistrată a Jones Lang LaSalle Incorporated.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.