Dacia reia producția în două etape, după Paști

Automobile Dacia va relua producția după Paști, în două etape: pe 21 aprilie la uzina Mecanică și pe 4 mai la uzina de Vehicule.

Producţia a fost sistată la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie, inițial până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic.

Pe 2 aprilie, compania a anunțat că va prelungi perioada de întrerupere, fără a comunicaînsă data reluării.

Iată că, în 9 aprilie, Dacia a făcut următoarele precizări:
 
„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:
 

Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru

Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”.

La Dacia au fost produse peste 50.000 de mașini în primele două luni din acest an, dintre care 36.000 Duster.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.