Deloitte a asistat AQUILA în preluarea Romtec Europa

Deloitte România a asistat AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, în preluarea Romtec Europa, companie care produce lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor. Tranzacția, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnată, în decembrie 2023, și finalizată recent, în urma obținerii aprobării din partea Consiliului Concurenței.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În urma acestei preluări, AQUILA își va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de producție pe care o deține în Iași, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert.

„Mulțumim echipei Deloitte care ne-a asistat în procesul de preluare a companiei Romtec Europa. Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anunțate odată cu listarea la Bursa de Valori București, continuăm achizițiile de companii și menținem abordarea din perspectivă mai amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă. Totodată, achiziția ne permite să ne extindem și în domeniul producției și să ne consolidăm prezența pe toate canalele de distribuție cu produse complementare activității noastre. Suntem dedicați creșterii durabile și consolidării poziției noastre în piața distribuției, contribuind la dezvoltarea pe baze solide a afacerii, în linie cu misiunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă”, a declarat Cătălin Vasile, CEO, AQUILA.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România a oferit AQUILA asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal. Echipa din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, partener coordonator, Vlad Bălan, director, Sorin Rugină, manager, Sorin Vînătoru, senior associate, și Marc Nedera, associate. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, senior manager, și Ana Bica, senior consultant.

„Aceasta este prima achiziție a grupului AQUILA de la listarea la BVB, așadar întregul proces a fost reprezentativ și important. Suntem deosebit de încântați că am putut contribui la acest proiect care s-a dovedit complex, cu multe aspecte de aliniat legate de domeniile financiar și fiscal, dar, care, în final, a reprezentat continuarea unei colaborări de succes”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

AQUILA a fost înființată în 1994 ca un business familie și s-a extins constant în acești 30 de ani de activitate, atât organic, cât și prin preluări, precum achiziționarea AGRIROM, în 2019, și a Trigor AVD, din Republica Moldova, în 2021. Compania are parteneriate cu giganți internaționali precum Unilever, P&G, Coca-Cola, Philips, iar produsele sale sunt distribuite prin intermediul a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe întreg teritoriul ţării, de la marile lanţuri de retail, până la benzinării. Conform celor mai recente rezultate financiare, AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei, susținute în principal de segmentul de distribuție. 

Romtec Europa are o experiență de peste 30 ani în producția de lichide și produse de cosmetică pentru întreținerea autoturismelor. Compania va continua să își desfășoare activitatea ca entitate separată după finalizarea preluării de către AQUILA.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.