Dertour: Românii și-au schimbat destinațiile pentru vacanța de iarnă

Pandemia trimite pe plaje exotice după sărbătorile de iarnă mii de români care, în anii trecuți, alegeau pârtiile de ski din Europa.

Iată precizările Dertour, transmise ZIUA CARGO:

Măsurile luate în majoritatea țărilor europene, nevoia de distanțare fizică și faptul că școala se face online trimite de Revelion, dar și în următoarele două-trei luni, mii de români, care altfel ar fi ales pârtiile de ski sau orașe de pe continent, în destinații exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt și Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe), potrivit unui studiu al reprezentanței în România a Dertour, unul dintre cei mai mari turoperatori din Europa.
 
Turiștii români pleacă în aceste destinații cu zboruri charter, directe, iar înainte de plecare trebuie să prezinte un test negativ Covid-19.
 
Cererea pentru destinații exotice a explodat în luna noiembrie, când primul zbor charter pentru Maldive de Revelion s-a vândut în patru zile, cu toate că cel mai ieftin pachet era 1299 de euro de persoană. Tot atunci s-a vândut integral și zborul pentru Zanzibar, unde o vacanță costa de la 1319 euro/pers.
 
Text alternativ
Dertour a lansat un al doilea zbor charter pentru Revelion spre Maldive, iar locurile s-au epuizat tot în câteva zile, iar al treilea zbor charter s-a vândut într-o singură zi. “N-am mai putut organiza alte zboruri charter către Maldive, deși cererea era foarte mare, pentru că n-au mai fost cazări disponibile. Avem în schimb 5 zboruri charter de Revelion spre Egipt și în curând îl vom lansa pe al saselea“, a explicat Cosmin Marinof, directorul general al Dertour România. Tarifele de Revelion sunt, în aceste destinații, cu până la 50% mai mici față de anii trecuți.
 
Pentru că există cerere foarte mare pentru destinații exotice și în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanța copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% față de Revelion, si până în aprilie Dertour operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt și Ras al Khaimah (Emiratele Arabe).
 
Prețurile încep de la 977 euro de persoană în Maldive, 999 euro în Riviera Maya (Mexic), de la 1497 euro în Punta Cana, de la 472 în Egipt, Dubai de la 525 euro și de la 649 euro în Ras Al Khaimah.
 
 
Ras al Khaimah este o destinație nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puțin cunoscută românilor, dar cu opțiuni de vacanță la standarde înalte și prețuri accesibile, operată cu zbor charter, sejururi de tip All inclusive, resorturi mari pe plaja, la 45 de minute de Dubai și cu servicii în hoteluri de lanț precum Hilton, Rixos, cu preturi de la 649 euro.
 
Text alternativ
Pentru Punta Cana zborurile vor continua în fiecare săptămână, timp de două luni, primul zbor urmând să plece din România pe data de 28.01.2021. Spre Maldive vor fi în total 9 zboruri charter, ultima plecare fiind pe la mijlocul lunii februarie. Multe dintre aceste zboruri vor acoperi și perioada Valentine’s Day pentru care există cerere încă de pe acum.
Cererea mare se explică atât prin faptul că multe țări europene, în anii trecuți destinații favorite pentru ski, au impus restricții pentru turiști, cât și prin faptul că mulți români nu au avut încă nicio vacanță de iarna trecuta și își doresc cu nerăbdare să evadeze într-o vacanță după atâtea luni de restrictii. La toate acestea se adaugă faptul că aceste destinații oferă locuri retrase, distanțare socială și turiștii ajung acolo cu teste negative, un aspect în plus pentru siguranța acestora. Plecările sunt motivate și de faptul că școlile au cursurile online și copiii pot participa la ore și din vacanțe. Pentru aceste destinații exotice se cere test negativ Covid-19, deci turiștii urcă într-un avion unde toată lumea e testată negativ, ajung într-o destinație în care toți turiștii prezintă un test negativ, iar în Maldive, de exemplu, se cazează în bungalow-uri, unde accesul se face direct de afară, iar în față ai plajă proprie. Petrecerea timpului în vacanță într-o astfel de destinație poate fi mai sigură în acest moment decât a petrece o zi obișnuită în oricare oraș european, inclusiv românesc“, a adăugat Cosmin Marinof.
 
Cei care stau o lună într-o destinație exotică primesc tarife cu 50% mai mici și există deja turiști români care au ales să stea o lună în Maldive și să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.