Destinațiile preferate ale românilor de Sărbătorile de iarnă 2023/2024

În mod tradițional, românii își mențin de Sărbătorile de iarnă preferințele pentru stațiunile balneo și de munte consacrate, ponderea vânzărilor în acest an fiind de 65% pentru balneo, datorită creșterii interesului față de turismul de sănătate și pachetele de servicii complete și 20% pentru zona de munte. 

Topul primelor 3 stațiuni balneo pentru vacanța de iarnă din acest an, în rândul turiștilor Bibi Group4travel Touring, este reprezentat de Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Balvanyos, cu o creștere de 17% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce în zona de munte principalele vânzări au fost pe stațiunile Predeal, Poiana Brașov și Sinaia, cu o creștere de 5%, până în acest moment.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În continuare, interesul pentru rezervările la pachetele pentru Sărbătorile de iarnă este crescut, până pe 30 noiembrie turiștii putând beneficia de reduceri din tariful de bază. Se preconizează o creștere totală de 20% față de anul trecut în ultima etapă – last minute. De asemenea se observă o creștere a interesului turiștilor față de stațiunea Mamaia și Delta Dunării.

Adrian Voican

„Sărbătorile de iarnă înseamnă pentru mulți români petrecerea concediului în mod tradițional, în stațiunile din România. Hotelierii au lansat pachete atractive, cu multe servicii incluse la tarife competitive. Prețurile medii ale unui sejur la munte au crescut față de anul trecut cu 10%-15%, dar prin sistemul last minute turiști pot beneficia de reduceri până la 30 noiembrie și de prețuri apropiate cu cele de anul trecut.  Ne așteptăm la un număr ridicat de turiși în acest an în perioada minivacanțelor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României,  Crăciun și Revelion , când cel mai probabil mulți români vor dori să petreacă alături de familie, în stațiunile turistice din România”, declară Adrian Voican, președinte Bibi Group4travel. 

În funcție de oferta aleasă, oaspeții se pot bucura de acces la centre spa cu piscină interioară sau exterioară încălzită, jacuzzi, saună, săli de fitness, pachete de masă cu demipensiune sau pensiune completă și băuturi incluse,  mâncăruri tradiționale și petreceri tematice cu muzică live, divertisment pentru cei mici, cadouri etc. 

În Predeal, un pachet turistic de 1 Decembrie pentru 3 nopți variază între 1.517 lei/persoană/sejur la un hotel de 4 stele și 838  lei/pers/sejur pentru un hotel de 3 stele, cu cină tradițională,  în timp ce în Băile Felix, tarifele sunt cuprinse între 1.403 lei/persoană/sejur la un hotel de 4* cu pensiune completă și băuturi incluse și 911 lei/persoană/sejur 3 nopți, pachet cu demipensiune.

De Crăciun, un sejur de 3 nopți în Sinaia variază între 1.607 lei/persoană/sejur la un hotel de 4 stele, cu masă festivă de Crăciun și cine tradiționale  și 728 lei/pers/sejur la un hotel de 3 stele. Tot de Crăciun, pentru litoral de acestă dată, prețul unui pachet turistic de 3 nopți pentru un hotel de 4 stele este de 1.592 lei/pers/sejur, cu demipensiune și acces la spa, cu o reducere de 10%, până pe 30 noiembrie.

Pentru Revelion, în Delta Dunării, un pachet turistic variază între 1306 lei/pers/sejur cu cină festivă pentru noaptea dintre ani și acces la toate facilitățile resortului pentru un hotel de 5 stele și 1768 lei/persoană/sejur pentru un hotel de 3*, pensiune completă, cu băuturi și foc de tabără. Pentru zona de munte, de Revelion, în Poiana Brașov, tarifele pleacă de la 1.415 lei/persoană/sejur la o unitate de 3 stele, cu mic dejun și pot ajunge la 5.691 lei/persoană/sejur cazarea într-o suită cu cine festive, premii, muzică live și numeroase surprize.

Bibi Touroperator este parte a grupului BIBI, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, care are activități în domeniile turism și HORECA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.