DKV: Rețeaua de aprovizionare HVO, deschisă pentru toți clienții

Motorina cu emisii reduse de CO2: DKV Mobility deschide rețeaua de aprovizionare HVO pentru toți clienții. Acces la ~650 de stații ce oferă motorină HVO în toată Europa (~50 în Germania).

Precizările transmise ZIUA CARGO:

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, își extinde constant oferta de aprovizionare cu carburanți alternativi. De acum, clienții DKV Mobility pot achiziționa motorina HVO cu emisii reduse de CO2 (în diferite amestecuri, până la HVO100) din ~650 de benzinării din Europa (dintre care ~50 în Germania) prin intermediul DKV CARD, putând să utilizeze combustibilul pentru toate vehiculele diesel care dețin aprobările producătorului în acest sens.

„Motorina HVO le oferă clienților noștri posibilitatea de a-și reduce emisiile de CO2 aferente propriei flotei cu până la 90% și fără a fi nevoie să aducă ajustări vehiculelor sau să le înlocuiască”, spune Sven Mehringer, managing director Energy & Vehicle Services la DKV Mobility. „Astfel, acest combustibil cu emisii reduse de CO2 este un instrument eficient pentru clienții noștri, în vederea îmbunătățirii amprentei de carbon.”

Uleiurile vegetale hidrogenate (Hydrogenated Vegetable Oils – HVO) sunt uleiuri vegetale transformate în hidrocarburi prin reacția catalitică cu hidrogen. Acestea sunt produse din uleiuri vegetale (inclusiv ulei de rapiță sau de palmier), din derivați și deșeuri ale acestora sau chiar din uleiuri de gătit (vegetale și animale) uzate. Deoarece materiile prime pentru HVO pot fi obținute cu ușurință, combustibilul se încadrează în categoria motorinei regenerabile, care ar putea juca un rol important în atingerea obiectivelor climatice. Acest lucru se datorează faptului că arderea motorinei HVO produce mai puține emisii de gaze cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), oxizii și particulele de azot (NOx). Gradul exact de reducere a emisiilor depinde de sursa materiei prime, de metoda de producție și de forma specifică de amestec HVO.

Motorina HVO poate fi utilizată în carburanții diesel ca adaos (de exemplu, HVO20 sau HVO30) sau drept carburant pur (HVO100). Este o soluție ideală pentru flotele existente, deoarece este în conformitate cu DIN 590 pentru carburanții diesel (cu excepția densității) și, pentru majoritatea vehiculelor, nu sunt necesare modificări ale motorului sau ale sistemului de distribuție. Prin urmare, HVO100 și alți carburanți parafinici puri, în conformitate cu standardul DIN EN 15940, pot fi, în cea mai mare parte, utilizați ca atare în motoarele diesel mai noi. În principiu, HVO poate fi utilizat atât pentru camioane, cât și pentru furgonete și autoturisme. Cu toate acestea, condiția prealabilă este aprobarea utilizării motorinei HVO din partea producătorului vehiculului.

DKV Mobility

Având ~322.000 de clienți activi în peste 50 de țări din Europa, cu ~2.200 de angajați, DKV Mobility este furnizorul european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, cu o istorie de creștere orientată spre scop de ~90 de ani. Oferim acces la cea mai mare rețea de acceptanță de energie din Europa, care include ~66.000 de stații de alimentare cu combustibil convențional, ~509.000 de puncte de încărcare EV publice și semipublice și ~21.000 de stații de alimentare cu combustibil alternativ. În plus, DKV Mobility este un furnizor de top de soluții de plată a taxelor de drum în Europa, oferind în același timp soluții de mobilitate, inclusiv servicii pentru vehicule la ~32.000 de stații de service pentru vehicule și soluții digitale inovatoare. Pe baza veniturilor din soluții financiare, suntem unul dintre principalii furnizori de servicii de rambursare a TVA. În 2022, DKV Mobility a generat un volum de tranzacții de 17 miliarde de euro și venituri de 621 milioane de euro. Scopul nostru este de a conduce tranziția către un viitor eficient și sustenabil pentru mobilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.