Drulă: Lucrările la Centura Timişoara Sud au fost deblocate

Lucrările la varianta de ocolire Timişoara Sud au fost deblocate, odată cu emiterea autorizaţiei de construire pentru suprafeţele de teren suplimentare.

Anunţul a fost făcut, pe Facebook, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă:

Proiect deblocat integral: Centura Timişoara Sud. O veste bună pentru judeţul Timiş, în general, şi pentru Timişoara, în mod special: am deblocat integral lucrările la varianta de ocolire din sudul oraşului, odată cu emiterea autorizaţiei de construire pentru suprafeţele de teren suplimentare. Acest lucru era necesar şi esenţial pentru realizarea soluţiilor tehnice la intersecţiile modificate şi pentru relocarea unor utilităţi, spre exemplu”.

Cătălin Drulă a precizat că aşteaptă ca antreprenorul să mărească mobilizarea pe șantier, astfel încât să finalizeze lucrările în cursul anului viitor.

În prezent, stadiul fizic este de peste 30%. Se lucrează la structuri, decopertări, terasamente, relocări de utilităţi.

Cei 25 de km ai Centurii Timişoara Sud cuprind 5 intersecţii, 3 noduri rutiere, 3 poduri, 7 pasaje şi 2 parcări de scurtă durată.

„În privinţa intersecţiei cu Drumul Boilor, soluţia tehnică a fost aprobată de Compania de drumuri şi am primit undă verde pentru includerea acesteia în contract”, a mai scris ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.