Drumar mort într-un accident rutier

Un drumar din cadrul Secției de Producție București a murit, în dimineața de 25 februarie, în urma unui grav accident rutier produs pe DN5 (E70) București-Giurgiu, la ieșirea din localitatea Călugăreni.

Tamponarea s-a produs între o autoutilitară a drumarilor și un autoturism. A fost declanșat planul roșu de intervenție, potrivit Centrului INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliției Române.  

În accident au fost implicate 10 victime. Două persoane au murit – drumarul, pe loc, și o femeie, la spital, după ce fusese preluată, în stop cardiorespirator, de echipele de salvare. La fața locului au intervenit 12 ambulanțe și un elicopter SMURD. Celelalte opt persoane rănite au fost transportate și ele la spital.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), deplânge decesul lucrătorului: „Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției”.

Cu această ocazie, sindicaliștii trag un semnal de alarmă asupra „deciziilor profund incorecte care au ca scop final tăierea sporurilor muncitorilor instituției”. „Muncitorii CNAIR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”, se precizează într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.