Dunwell facilitează extinderea capacităților de depozitare ale PepsiCo

Dunwell a finalizat două tranzacții prin care PepsiCo și-a extins capacitățile de depozitare prin închirierea unor spații totalizând 27.000 m2.

Răzvan Orzu

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

În această toamnă, Dunwell Industrial Brokerage a finalizat procesul de intermediere a două tranzacții de închiriere de spații de depozitare în apropierea Bucureștiului, pentru compania PepsiCO, unul dintre liderii mondiali din piața băuturilor răcoritoare și snacks-urilor. Negocierile începute în iunie s-au finalizat la începutul lunii octombrie, iar spațiile au fost închiriate în parcuri logistice ale CTP Romania și Helios Phoenix Group.

Prima tranzacție intermediată de Dunwell se referă la extinderea cu 10.000 m2 a depozitului Pepsi din parcul logistic CTPark Bucharest de la km 13 al autostrăzii A1. Este vorba de un spațiu aflat într-o clădire nouă, a cărei construcție s-a încheiat chiar în cursul acestei luni. Clădirea a fost realizată conform standardelor CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est. Aceasta înseamnă, printre altele, folosirea celor mai moderne și mai economice sisteme de iluminat precum și utilizarea unor soluții constructive ce duc la scăderea considerabilă a costurilor de exploatare prin creșterea eficienței energetice.

„Suntem foarte mulțumiți că echipa Dunwell a finalizat cu succes aceste tranzacții în care au fost implicate companii mari aflate pe piața din România. Încrederea pe care ne-au acordat-o și rezultatele obținute ne fac să regândim în sens pozitiv și mai curajos prognozele de dezvoltare pentru anul viitor. Extinderile PepsiCo din zona capitalei arată de asemenea că sectorul românesc al real estate-ului industrial și logistic are încă potențial de expansiune. Partea de sud a Bucureștiului devine și ea interesantă pentru investitori în pofida problemelor legate de infrastructura rutieră. Sperăm ca acest interes să se concretizeze cu noi dezvoltări în viitorul apropiat”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner al Dunwell.

A doua tranzacție a fost intermediată de Dunwell pentru Star Foods, marcă aflată în portofoliul PepsiCo din 2004, și este vorba de un spațiu de 17.000 m2 situat în parcul logistic Olympian Park East Bucharest din Popești-Leordeni, parc deținut de Helios Phoenix Group. Clădirea aflată în construcție are programată livrarea în luna martie a anului viitor.

„Tranzacția semnată în această toamnă confirmă nevoia clienților pentru spații logistice în această parte a capitalei. Interesul pentru zona de sud a Bucureștiului este în creștere, iar noi suntem pregătiți să răspundem la această cerere. Colaborarea cu Dunwell s-a derulat în condiții excelente și ne ajută să ne consolidăm poziția pe o piață în care suntem prezenți de peste două decenii”, a spus Athos Myrianthous, Director de Dezvoltare în cadrul Helios Phoenix Group.

Echipa Dunwell are în derulare, în prezent, mai multe proiecte ce implică tranzacționarea unor spații industriale și logistice la nivel național și a căror finalizare este așteptată până la finele acestui an.

Despre Dunwell

Dunwell, primul și singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017 în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare, de la vânzări de terenuri cu o singură parcelă, până la compactarea mai multor parcele, în funcție de zonă și nevoi. Partenerii executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial, cu 14 ani de experiență în domeniu, Daniel Cautiș, cu 7 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea care are aproape 16 ani de experiență în piața imobiliară românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.