Egis se implică în proiectul de protecție a litoralului împotriva eroziunii

Egis își extinde portofoliul de proiecte, prin semnarea cu cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a unui nou și important contract pentru furnizarea de Servicii de consultanță în domeniul managementului execuției investiției pentru proiectul „Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020)” .

Contractul, semnat în 25 august, are durata de 2 ani.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Acest proiect de protecție a zonei costiere reprezintă o a doua etapă a măsurilor întreprinse de România pentru protejarea țărmului Mării Negre împotriva eroziunii cauzate atât de fenomenul antropic, cât și de cel natural, care a avut un impact semnificativ asupra coastei de-a lungul anilor și continuă să facă acest lucru.

Zona costieră se reduce într-un ritm rapid, așa cum au demonstrat diverse studii complexe ce au arătat pierderi anuale ale suprafețelor cu dezintegrarea țărmului de până la 2 m pe an în unele zone. Numai Rezervația Biosferei Delta Dunării a pierdut peste 2.400 ha (aproximativ 80 ha/an) în ultimii 35 de ani. Fenomenul de eroziune afectează ecosistemele de coastă și cauzează pierderi de terenuri valoroase cu impact social și economic ridicat.

În cadrul proiectului sunt prevăzute acțiuni practice de prevenire a degradării zonei costiere pe o lungime de 30,54 km de-a lungul coastei, începând cu stăvilarele Edighiol și Periboina, continuând cu zonele Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn până la zona 2 Mai. Acțiunile constau în construirea de structuri hidrotehnice submerse, consolidare a falezelor, extinderi de plajă și remodelare, împreună cu punerea în aplicare a unui program integrat pentru a sprijini operarea și întreținerea pe termen lung și monitorizarea mediului.

Proiectul este cofinanțat prin Programului Operațional Infrastructură Mare pentru perioada de programare 2014-2020, și contribuie la obiectivele relevante pentru “promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor”. Beneficiile preconizate ale proiectului se referă la revitalizarea ecosistemelor din Delta Dunării și a celor marine, protejarea activităților sociale și economice și protecția siturilor istorice de-a lungul Mării Negre, îmbunătățirea zonelor de agrement de plajă.

Rolul Egis în acest proiect important este de a sprijini autoritatea contractantă cu privire la responsabilitățile acesteia de a gestiona proiectul, cu scopul de a spori performanța în administrarea contractelor, managementul financiar, gestionarea revendicărilor, comunicare și alte procese de lucru, pentru a garanta utilizarea optimă a fondurilor și realizarea obiectivelor proiectului printr-o implementare adecvată și cu respectarea duratei propuse.

Georgiana Baroncea, manager al departamentului de apă și mediu al Egis în România: „Pentru realizarea acestui contract important, Egis implică o echipă formată din experți români și internaționali, care reunește experiența noastră locală substanțială în gestionarea proiectelor importante de infrastructură cu experiența recunoscută la nivel internațional în proiecte de protecție a coastelor”.

Despre Egis

Egis este un jucător internațional activ în sectoarele de consultanță, inginerie în construcții și servicii de mobilitate. Creăm și operăm infrastructură și clădiri inteligente capabile să răspundă la urgența climatică și să contribuie la realizarea unei dezvoltări teritoriale mai echilibrate, durabile și mai rezistente. Cu operațiuni în 120 de țări, Egis pune la dispoziția clienților săi expertiza celor 17.000 de angajați și dezvoltă inovație de ultimă oră accesibilă tuturor proiectelor. Prin domeniile sale ample de activitate, Egis este un actor central în organizarea colectivă a societății și a mediului de viață al cetățenilor din întreaga lume.

Despre Egis în România

Prezentă în România din 1996, Egis oferă servicii de inginerie și consultanță pentru proiecte mari și diverse în toată țara. Unii dintre cei mai talentați ingineri fac parte din echipa Egis în România și proiectează, supraveghează și gestionează proiecte cheie de infrastructură complexe și solicitante din punct de vedere tehnic în domeniul transporturilor și al mediului construit.
Angajamentul pe termen lung al Egis față de piața din România a condus la un nivel ridicat de expertiză și cunoștințe unice pentru a veni în sprijinul clienților, iar domeniile cheie de expertiză sunt: drumuri și autostrăzi, căi ferate, apă, tratarea deșeurilor, mediu și energie, dezvoltare urbană, aviație, ingineria construcțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.