Egis supervizează reabilitarea a două linii de cale ferată importante

Egis a încheiat cu CFR Infrastructură două contracte, pentru consultanță și supervizarea proiectării și execuției lucrărilor de electrificare și reabilitare a două linii de cale ferată importante: tronsonul 3 Poieni-Aleșd și tronsonul 4 Aleșd- Frontieră Ungaria din linia de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor.

Precizările Egis transmise ZIUA CARGO:

La începutul lunii aprilie, Egis și-a extins serviciile din domeniul infrastructurii feroviare în România, prin semnarea cu Compania Națională de Căi Ferate „CFR” a două contracte de consultanță și supervizare. Cele două contracte, în valoare totală de 8,5 milioane de Euro, au o durată de 103 luni, din care 42 de luni sunt dedicate perioadei de proiectare și execuției, iar restul pentru perioada de garanție.

Linia de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor va îmbunătăți competitivitatea economică a României prin dezvoltarea unei infrastructuri de transport durabile care să faciliteze integrarea economică în UE, să dezvolte piața internă și să îmbunătățească conectivitatea la rețeaua feroviară europeană. Proiectul are în vedere creșterea vitezei de circulație cu până la 160 km/h pentru călători (120 km/h pentru transportul de mărfuri), va îmbunătăți condițiile de călătorie și va asigura un grad mai ridicat de siguranță. Lucrările de modernizare vor asigura, de asemenea, interoperabilitatea rețelei prin introducerea STI (sistem inteligent de transport), facilități pentru persoanele cu dizabilități, îmbunătățirea condițiilor în stații pentru utilizatorii transportului feroviar și creșterea capacității de tranzit.

Pentru tronsoanele cu lungime cumulată de aproximativ 100 km dintre Poieni-Aleșd-Frontieră Ungaria, rolul Egis este de a superviza și coordona activitățile de proiectare și de execuție ale antreprenorilor până la recepția finală a proiectului. Activitățile complexe care urmează a fi supervizate includ proiectarea detaliată și proiectul pentru obținerea autorizației de construire, precum și execuția lucrărilor de înlocuire și construcție de poduri și podețe, de reabilitare a terasamentelor feroviare, de modernizare a gărilor și haltelor, de modernizare a lucrărilor de electrificare, telecomunicații și semnalizare.

„Căile ferate nu sunt doar un mijloc esențial pentru dezvoltarea economică a României, ci și un obiectiv esențial al UE pentru decarbonizarea economiei europene. Egis supervizează de mulți ani construcția de infrastructură în România, de aceea este o mare plăcere pentru noi să extindem această experiență în domeniul feroviar. Faptul că am achiziționat recent Italrom înseamnă că acum putem să ne bazăm pe o experiență și mai mare pentru a mobiliza o echipă locală de ingineri cu înaltă calificare”, a declarat James Hanson, Egis country managing director pentru Romania și Bulgaria.

Egis este un jucător internațional activ în sectoarele de consultanță, inginerie în construcții și servicii de mobilitate. Creăm și operăm infrastructură și clădiri inteligente capabile să răspundă la urgența climatică și să contribuie la realizarea unei dezvoltări teritoriale mai echilibrate, durabile și mai rezistente. Cu operațiuni în 120 de țări, Egis pune la dispoziția clienților săi expertiza celor 16.000 de angajați și dezvoltă inovație de ultimă oră accesibilă tuturor proiectelor. Prin domeniile sale ample de activitate, Egis este un actor central în organizarea colectivă a societății și a mediului de viață al cetățenilor din întreaga lume.

Prezentă în România din 1996, Egis oferă servicii de inginerie și consultanță pentru proiecte mari și diverse în toată țara. Unii dintre cei mai talentați ingineri fac parte din echipa Egis în România și proiectează, supraveghează și gestionează proiecte cheie de infrastructură complexe și solicitante din punct de vedere tehnic în domeniul transporturilor și al mediului construit.

Angajamentul pe termen lung al Egis față de piața din România a condus la un nivel ridicat de expertiză și cunoștințe unice pentru a veni în sprijinul clienților, iar domeniile cheie de expertiză sunt: drumuri și autostrăzi, căi ferate, apă, tratarea deșeurilor, mediu și energie, dezvoltare urbană, aviație, ingineria construcțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.