Element Industrial, 23 mil. euro finanțare de la Alpha Bank România

Dezvoltatorul cu capital românesc, Element Industrial, a contractat o finanțare de 23 de milioane de Euro de la Alpha Bank România pentru dezvoltarea primelor două faze din cadrul proiectului ELI Park 3, parte a hub-ului ELI Park Bucharest North West. 

„Linia de finanțare acoperă dezvoltarea primelor două faze ale ELI Park 3 din cadrul hub-ului pe care îl dezvoltăm în zona Buftea – Chitila”, spune Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial adăugând:  „Am traversat o perioadă dificilă cu numeroase provocări având în vedere creșterea costurilor și conflictul de la graniță. Cu toate acestea menținem ritmul de dezvoltare și închiriere, iar încrederea acordată de partenerii noștri, atât chiriași cât și banca finanțatoare ne dau motive să continuăm planurile pentru ELI Park Bucharest North West. ”

Prima faza a ELI Park 3, în suprafață de 18.500 a fost livrată în această primăvară, fiind închiriată integral. La faza a doua, respectiv 30.000 mp, gradul de ocupare a depășit deja 75% și are ca termen de finalizare, trimestrul al patrulea al anului în curs. 

Finanțarea ELI Park 3 oferită de Alpha Bank vine în sprijinul planurilor de dezvoltare ale Element Industrial într-o piață foarte competitivă, stimulând prin acest parteneriat pe termen lung extinderea hub-ului ELI Park Bucharest North West. Considerăm valoroasă consolidarea și expansiunea sectorului logistic și răspundem proactiv nevoilor în continuă evoluție ale consumatorilor. Încurajăm clienții corporate să investească în creșterea competitivității lor în piață și în sustenabilitatea pe termen lung a companiilor lor și ne bucurăm să fim parte din acest demers important”, a declarat Periklis Voulgaris, executive vice president wholesale Banking la Alpha Bank România.

Prin proiectele ELI Parks, Element Industrial are drept obiectiv principal de a acoperi pe deplin nevoile potențialilor chiriași, indiferent de domeniul în care aceștia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice cât și operaționale. 

Element Industrial este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de spatii logistice si industriale, avand in administrare sau executie o serie de proiecte sub brandul ELI Parks Totodată, dezvoltatorul oferă un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilități de producție și depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare și livrare conform cerințelor specifice pentru fiecare proiect. Element Industrial este un joint venture între Element Group, fondat de Ionuț Dumitrescu, și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic. CEO-ul D Craig Real Estate este Anca Damour.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil Android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.