ELI Parks dezvoltă pentru RetuRO centrul logistic regional din Ploiești

ELI Parks, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piața imobiliară logistică și industrială din România, anunță extinderea operațiunilor RetuRO în cadrul ELI Park Ploiești.

RetuRO, administratorul Sistemului de Restituire a Depozitelor (DRS), se alătură ELI Parks Ploiești, asigurând un contract pe termen lung pentru spații industriale întinse pe o suprafață de peste 6.200 de metri pătrați. Acest parteneriat marchează, de asemenea, un pas important în direcția avansării practicilor sustenabile de gestionare a deșeurilor și consolidează angajamentul ELI Parks față de responsabilitatea față de mediu.

„La ELI Parks, apreciem profund parteneriatul nostru cu RetuRO și suntem încântați să asistăm la extinderea acestuia în cele două locații ELI Parks. Decizia lor de a se extinde în incinta noastră din Ploiești, care se întinde pe o suprafață de 6.200 de metri pătrați, demonstrează încrederea lor în capacitatea noastră de a oferi o infrastructură sustenabilă și de a le susține misiunea. Acest parteneriat subliniază angajamentul nostru de a promova o economie circulară și de a determina un impact pozitiv asupra mediului. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu RetuRO atât în Ploiești, cât și în Bacău, avansând obiectivele noastre comune de sustenabilitate și gestionare responsabilă a deșeurilor”, a declarat Andrei Jerca, director general al ELI Parks.

„Prin intermediul sistemului de Depozit-Return, obiectivul nostru este de a asigura un proces eficient și transparent de colectare a ambalajelor de băuturi, care sunt procesate în centrele noastre logistice regionale pentru a deveni materie primă de cea mai bună calitate și a ajunge mai departe la reciclatori în vederea recuperării. Centrele de numărare și de sortare joacă un rol esențial în acest proces, prin urmare, existența unor parteneri cu experiență care să ne sprijine este o parte importantă în construirea infrastructurii DRS. Credem că ELI Parks este partenerul de care avem nevoie în acest demers. O mare parte din eforturile noastre se concentrează acum pe extinderea capacității noastre de procesare prin deschiderea de noi centre regionale, în paralel cu creșterea numărului de ambalaje DRS puse pe piață de către producători și apoi returnate de către consumatori. Împrumutul de aproape 86 de milioane de euro pe care l-am obținut recent ne asigură fondurile necesare, investiția în infrastructura de procesare a ambalajelor reprezentând cea mai mare parte a acestei finanțări”, a declarat Cătălina Marga, director financiar, RetuRO.

RetuRO și-a reafirmat încrederea în ELI Parks prin alegerea acestuia ca amplasament pentru o altă unitate care va fi amplasată în Ploiești, alături de cea din Bacău. Această colaborare strategică subliniază angajamentul comun al ELI Parks și al RetuRO de a avansa practicile durabile în domeniul gestionării deșeurilor și de a promova responsabilitatea față de mediu. Împreună, ELI Parks și RetuRO sunt pregătite să aibă un impact de durată asupra gestionării deșeurilor, contribuind la eforturile țării de a atinge obiectivele UE în materie de reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.