FAN Courier investește peste 10 de milioane de euro în FANbox

FAN Courier investește peste 10 de milioane de euro în FANbox, o rețea de lockere cu extindere la nivel național, ce le oferă clienților mai multă flexibilitate în depunerea și/sau ridicarea expedițiilor.

Rețeaua de lockere FANbox va ajunge la 1.000 de unități, până în 2023, iar compania are în plan instalarea altor câteva mii, în următorii ani. Lockerele sunt amplasate în locații foarte accesibile clienților, fiind disponibile 24/7, iar costurile de transport sunt mai reduse față de serviciile door-to-door.

Livrarea la lockere este prietenoasă cu mediul, contribuind la reducerea amprentei de CO2. Alternativele de livrare la puncte fixe reprezintă soluția sustenabilă pentru viitor, emisiile de carbon reducându-se considerabil față de livrările door-to-door.

Prin intermediul rețelei FANbox, clienții au oricând posibilitatea să ridice sau să depună colete și plicuri în lockerele FAN Courier.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Compania a instalat deja primele 220 de lockere FANbox în mai multe orașe din țară, urmând ca, până la finalul anului, rețeaua să se dubleze. Planul de extindere prevede ca la jumătatea anului viitor să fie instalate în țară 1.000 de unități. 

Prin lansarea rețelei de lockere FANbox, FAN Courier continuă să fie aproape de clienții săi și să investească în servicii inovatoare care să le satisfacă nevoile. Astfel, clienții FAN Courier, companii și persoane fizice deopotrivă, vor beneficia de mai multă flexibilitate în preluarea și/sau depunerea expedițiilor.

Primele lockere FANbox au fost instalate în București și județul Ilfov, Constanța, Mangalia, Eforie Nord, Năvodari, Cluj-Napoca, Brașov, Arad și Timișoara, iar în săptămânile viitoare, urmează Sibiu, Pitești și Iași.

Serviciile oferite prin intermediul rețelei de lockere FANbox sunt disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Lockerele sunt amplasate în locații foarte accesibile, iar costurile de transport sunt mai reduse față de serviciile door-to-door. Plata tuturor serviciilor la locker (transport, ramburs etc.) poate fi efectuată și cu cardul, la locker.

Adrian Mihai

„Într-o lume în care majoritatea serviciilor se adaptează nevoii de flexibilitate a clientului, implementarea sistemului de lockere FANbox este o soluție firească ce oferă posibilitatea de a trimite expediții şi în afara programului de lucru al angajaților şi de a ridica trimiterile independent de programul de lucru al curierului. De asemenea, în 2022, nu mai este suficient ca livrarea să fie rapidă și eficientă, azi, ci și sustenabilă pentru mâine. Sistemul de lockere FANbox reprezintă, totodată, și o soluție prietenoasă cu mediul, pentru că reducem numărul traseelor pe care le parcurgem cu mașinile. Așadar, suntem prietenoși cu natura și ne sincronizăm și cu programul clienților noștri, care își pot ridica plicurile și coletele simplu și rapid, oricând”, a declarat Adrian Mihai, CEO și cofondator FAN Courier. 

Lockerele FANbox îndeplinesc două funcții, concomitent:

Drop-off – clienții care doresc să expedieze un colet, dar nu au timp să aștepte curierul, pot depune expediția într-un locker, de unde va fi preluat de curier și predat la o adresă sau într-un alt locker FANbox. Pentru a utiliza acest serviciu, trebuie să acceseze serviciul FANbox pe platformele puse la dispoziție de FAN Courier și să completeze datele solicitate. În viitor, depunerea coletelor la locker se va putea face și prin platforma FAN Retur sau aplicația mobilă. 

Pick-up – clienții care fac cumpărături online pot alege să ridice comanda de la FANbox, după ce selectează lockerul dintr-o listă sau de pe o hartă care apare pe website-ul magazinului online. Ulterior, coletul este transportat de FAN Courier și depus la lockerul ales. Magazinelor online care vor să se înroleze în rețeaua de lockere FANbox, FAN Courier le pune la dispoziție documentația de integrare și sprijin IT, astfel încât acestea să poată afișa pe site-urile lor rețeaua de lockere și hărțile aferente.

Ne dorim ca, până la finalul anului, să instalăm 400 de lockere FANbox în țară, iar până în vara anului 2023, rețeaua să beneficieze de cel puțin 1.000 de unități. Investiția totală pentru această etapă (primele 1.000 de lockere) este de peste 10 milioane de euro și cuprinde achiziția lockerelor, sistemelor de monitorizare, dezvoltarea de noi softuri și aplicații și toate echipamentele adiționale”, a adăugat Adrian Mihai.

Lockerele FANbox se vor regăsi în toate orașele reședință de județ, precum și în orașe mai mici și în mediul rural, adică în toate locurile de interes pentru clienți. Intenția FAN Courier este ca, în câțiva ani, să facă serviciul disponibil pentru toți locuitorii țării.

Despre FAN Courier 

„Oriunde, cu plăcere.”

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. Compania a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent. FAN Courier deservește cei peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.500 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.400 de autovehicule. Serviciile de expediere și livrare în sistem „door-to-door” sunt disponibile atât la nivel național, numărul de localități deservite fără kilometri suplimentari crescând permanent, cât și la nivel internațional, prin parteneriate solide.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.