FGA, desemnat administrator temporar la Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioadă limitată de timp, până la numirea noului Consiliu de Administrație, aflat în proces de autorizare, informează, în 13 februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

UPDATE: Reprezentanții Euroins au transmis următoarele: “Noii membri ai Consiliului de Administrație vor fi aleși în 16 martie 2020. După această procedură, suntem convinşi că toate cerinţele vor fi îndeplinite şi compania îşi va relua ciclul operaţional obişnuit.”

Iată comunicatul integral al ASF:

Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioadă limitată de timp, până la numirea noului Consiliu de Administrație, aflat în proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile și operațiunile curente desfășurate de societate, în acest interval.

ASF menționează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situației financiare a unei societăți. Autoritatea respinge orice speculație care se poate face în această privință în cazul Euroins.

ASF subliniază faptul că Euroins îndeplinește indicatorii de prudențialitate, atât în ceea ce privește cerințele minime de capital (MCR – Minimum Capital Requirement), cât și în ceea ce privește cerințele de capital de solvabilitate (SCR – Solvency Capital Requirement).”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.