Finlanda a înregistrat un nou nivel scăzut în decesele rutiere

Siguranța traficului a demonstrat progrese pozitive în Finlanda, în 2023, conform celui mai recent buletin informativ al ROADPOL.

Al doilea an consecutiv cu un număr de decese sub 200. (FOTO: POLIISI.FI)

Astfel, decesele produse în accidentele rutiere au scăzut sub 200, pentru al doilea an consecutiv, arată statisticile preliminare publicate de poliția finlandeză.

Declin

Cea mai semnificativă scădere a numărului de decese a avut loc în rândul pasagerilor care călătoresc în autoturisme. Statisticile indică 173 de decese legate de traficul rutier, față de cifra preliminară de 196 în 2022. Se așteaptă ca numărul final, pentru 2023, să crească ușor, deoarece statistici mai precise vor fi disponibile mai târziu, în 2024.

Analiză

O analiză a deceselor în funcție de grupul de utilizatori ai drumurilor arată că cea mai semnificativă creștere este observată în rândul celor care călătoresc în camionete. În perioada ianuarie-noiembrie 2023, s-a înregistrat un număr record de copii cu vârsta sub 15 ani care și-au pierdut viața, cu un singur pieton decedat. În schimb, în 2022, s-au înregistrat opt decese de copii, dintre care doi pietoni, doi bicicliști, doi în autoturisme și doi în alte vehicule.

Realizări

„Toți utilizatorii drumurilor contribuie la realizarea și îmbunătățirea situației de siguranță în trafic: autoritățile care întrețin infrastructura, autoritățile de control al traficului, vehiculele proiectate pentru a fi sigure, utilizarea corectă a echipamentelor de siguranță și protecție etc. Așadar, împreună, vom crea un trafic sigur, vom construi pe această bază și vom face ca anul 2024 să fie și mai sigur decât anul trecut”, a comentat Poliția într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.