Flixbus, primele curse spre Finlanda

FlixBus, compania care operează cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, va lansa primele curse către Finlanda, începând cu 27 iulie, conectând toate țările continentale din Uniunea Europeană.

Autocarele verzi vor opera ruta Varșovia (Polonia) – Vaasa (Finlanda), aceasta incluzând și o călătorie cu feribotul de la Tallinn la Helsinki. Prin intermediul noii linii, FlixBus va conecta nouă orașe din Finlanda cu Europa Centrală.

În Finlanda, autocarele opresc în Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo și Helsinki. Traseul spre Polonia continuă prin Estonia, Letonia și Lituania înainte de a ajunge în Varșovia. Cu o singură interconexiune, pasagerii din Finlanda pot ajunge cu autocarul și în alte orașe europene, cum ar fi Berlin, Viena sau Bratislava.

„Prin intrarea pe piața din Finlanda, Flix a atins o etapă importantă și va conecta toate țările continentale din Uniunea Europeană. Acum suntem și mai aproape de misiunea noastră de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile pentru cât mai multe persoane. Suntem convinși că oferind acces la servicii de transport convenabile la scară globală vom reușim să revoluționăm piața călătoriilor. Mai ales în această perioadă, când oamenii sunt tot mai preocupați de impactul acțiunilor lor asupra mediului, ne dorim să creăm o rețea extinsă pentru ca aceștia să ia în calcul transportul colectiv și să își reducă amprenta de carbon”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix. 

Cooperarea cu partenerii locali de transport la baza succesului Flix 

Modelul de afaceri FlixBus are la bază colaborarea cu parteneri locali de transport din întreaga lume, responsabili de operațiunile zilnice. Prima linie spre Finlanda va fi operată de o companie de transport lituaniană, Ollex, și de un operator de feribot, Tallink. Datorită acestei cooperări între Tallink și FlixBus, pasagerii pot combina călătoria cu autocarul cu o călătorie cu feribotul pe un singur bilet și pot ajunge în Finlanda cu o singură rezervare.

În această vară, FlixBus sărbătorește cea de-a treia aniversare a activității sale în Țările Baltice. Primele linii din Estonia, Letonia și Lituania au fost lansate în iulie 2020. În prezent, FlixBus deservește 268 de orașe din cele trei țări și le conectează cu 292 de destinații europene.

În România, FlixBus în colaborare cu partenerii locali operează curse internaționale din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

Flix operează în 41 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații la nivel global. În 2022, peste 60 de milioane de pasageri au folosit serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound în America de Nord și Kamil Koç în Turcia. De la înființarea companiei, Flix a transportat aproape 300 de milioane de călători.

Despre Flix 

Flix este un pionier în sectorul transportului, oferind alternative sustenabile pentru călătorii convenabile și accesibile prin intermediul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Datorită unui model de afaceri unic și a unei tehnologii inovatoare, Flix a creat rapid cea mai mare rețea de autocare pe distanțe lungi din Europa și a trecut rapid la o expansiune globală, inclusiv în Statele Unite, Canada și Brazilia. În calitate de deschizător de drumuri pentru transport sustenabil, Flix a operat primele trenuri ecologice pe distanțe lungi în 2018, a inițiat un proiect-pilot pentru autocare pe distanțe lungi complet electrice, în 2018, și a lansat primele autocare pe distanțe lungi alimentate cu biogaz din UE în 2021. 

În timp ce Flix se ocupă de dezvoltarea tehnologică, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, managementul calității și extinderea continuă a produselor, partenerii de încredere Flix se ocupă de operarea ale rutelor. Combinația de start-up tech, platformă de e-commerce și companie clasică de transport a poziționat Flix ca lider în sectorul mobilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.