FlixBus, primele curse în Brazilia

FlixMobility își continuă expansiunea globală și începe să opereze primele curse în Brazilia. Primele rute vor conecta orașele São Paulo, Rio de Janeiro și Belo Horizonte.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Furnizorul de servicii de mobilitate aduce modelul său de afaceri cu focus pe sustenabilitate pe una dintre cele mai mari piețe de transport cu autocarul din lume. În Brazilia, aproximativ 60% din populație apelează la autocar pentru călătoriile pe distanțe lungi. Îmbinarea călătoriile verzi și accesibile cu un produs de înaltă calitate și standarde de siguranță stricte s-a dovedit a fi deja o formulă de succes atât în Europa, cât și în Statele Unite. Recent, FlixMobility a anunțat achiziționarea legendarei companii americane de transport Greyhound.

„Brazilia este o piață strategică pentru noi datorită dimensiunilor sale și potențialului ridicat pentru călătorii cu autocarul pe distanțe lungi. Suntem o companie care inovează în domeniul mobilității la nivel global și ne dorim să oferim opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile unui număr cât mai mare de pasageri din întreaga lume. Suntem extrem de fericiți să începem operațiunile în Brazilia”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixBus.

„Introducem o nouă alternativă de mobilitate în Brazilia, cu scopul de a ne extinde în regiunile în care în prezent nu există concurență și unde locuitorii nu au acces la mijloace de transport în comun. Cu o abordare inteligentă a business-ului și un produs de înaltă calitate, FlixBus a reușit să schimbe modul în care oamenii călătoresc în Europa și SUA. Acum, le oferim clienților brazilieni aceeași experiență de călătorie prietenoasă cu mediul, cu standarde de înaltă calitate și cel mai bun raport calitate-preț”, a declarat Edson Lopes, director general FlixBus Brazilia.

Noile rute vor fi operate de Grupo Adamantina, primul partener local al companiei, care va beneficia de expertiza FlixBus în materie de marketing și vânzări, informații despre rute, managementul calității și extinderea continuă a produselor.

“Suntem conștienți de istoricul de calitate al FlixBus în afara Braziliei. A fi primul partener al companiei în Brazilia este un pas fundamental în consolidarea Adamantina la nivel național, permițându-ne să concurăm cu orice alt grup de transport rutier”, a declarat Clóvis Nascimento Martins, proprietarul Grupo Adamantina.

„Ne dorim să oferim conexiuni suplimentare și să cooperăm cu mai mulți parteneri locali. Dorim să creăm o rețea solidă în Brazilia, similară rețelelor pe care le avem în Europa și în Statele Unite, unde colaborăm cu peste 500 de parteneri de transport locali. FlixBus este unul dintre primii jucători globali care va oferi clienților brazilieni servicii de mobilitate accesibile și confortabile, ca urmare a măsurilor luate de autoritățile federale de reglementare de a sprijini o piață dechisă și competitivă în transportul rutier de pasageri”, a mai precizat Edson Lopes. 

În România, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din peste 100 de orașe spre 14 țări din Europa printre care se numără Bulgaria, Austria, Belgia, Franța, Germania sau Italia.

 Despre FlixMobility

FlixMobility este o companie tech de servicii de mobilitate care oferă noi alternative de călătorie convenabile, accesibile și prietenoase cu mediul prin intermediul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Datorită unui model de afaceri unic și tehnologiilor inovatoare, compania a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și s-a extins rapid la nivel global în Statele Unite ale Americii și Brazilia. În calitate pionier în sectorul mobilității sustenabile, FlixMobility a operat primele trenuri ecologice pe distanțe lungi în 2018, a inițiat un proiect-pilot pentru autobuze pe distanțe lungi complet electrice în 2018 și a lansat primele autobuze pe distanțe lungi alimentate cu biogaz din UE în 2021.

Echipele FlixBus se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltarea activității și a tehnologiei. Flota verde FlixBus este operată de parteneri regionali și întreprinderi mici și mijlocii, în timp ce FlixTrain operează în colaborare cu companii feroviare private. Prin intermediul acestor parteneriate, inovația, spiritul antreprenorial și un brand internațional puternic se alătură experienței și tradiției. Combinația unică de start-up tech, platformă de e-commerce și companie tradițională de transport au adus FlixMobility în poziția de lider care își propune să schimbe permanent industria de mobilitate din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.