Florin Șușanu, interimar la conducerea TAROM

Interimatul la conducerea TAROM va fi asigurat de Florin Șușanu, fost director operaţional de zbor, a decis Consiliul de Administrație al companiei aeriene de stat, după demisia directorului general Eugen Davidoiu.

Premierul Mihai Tudose a criticat la şedinţa din 18 august a Guvernului managementul lui Davidoiu în cele 6 luni cât a stat la conducerea TAROM, pierderile companiei însumând 104,3 milionane lei în prima jumătate a acestui an.

Davidoiu şi-a înaintat demisia în dimineața de 21 august, la o zi după ce anunţa la o televiziune că nu are motive să plece, pentru că a adus două aeronave noi şi a început restructurarea „deranjând unele grupuri de interese” care „vor să dispară companiile de stat”.

„Nu am de ce să-mi dau demisia. Pentru ce să mi se ceară demisia, că am adus două aeronave noi? Că am început restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e”, a declarat Davidoiu.

Cu toate acestea, imediat după ce premierul Mihai Tudose a dispus Corpului de control să investigheze situaţia de la TAROM, Eugen Davidoiu a renunțat la funcție.

Florin Șușanu a fost mult timp director de operatiuni de zbor și pilot instructor.

Șușanu a fost desemnat și accountable manager și își va păstra responabilitatea de post holder flight operations. Accountable managerul într-o companie aeriană are responsabilitatea generală de a furniza toate necesitățile financiare și de personal obligatorii pentru a garanta operarea în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.