Ford EcoSport, lansat cu Iohannis și Tudose

Ford Craiova a lansat în 12 octombrie noul model EcoSport, în prezența preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose și a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm.

Evident, subiectul fierbinte a fost infrastructura – mult așteptata autostradă Sibiu – Pitești și drumul expres Craiova – Pitești. 

Șeful statului a declarat că “importantă este asigurarea unei infrastructuri de calitate pentru a reduce din diferenţele regionale mari; infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”.

“Mă bucur că îl avem aici pe premier, miniştri. Înainte, în discuţiile pe care le-am avut, am atins aceste subiect şi am primit promisiunile necesare”, a spus Klaus Iohannis, primind aplauze de la audiență.

Premierul Mihai Tudose a dat asigurări că “nu mai suntem la nivel de promisiuni, ci în grafic”:

“S-a vorbit de infrastructura. Am spus şi reprezentanţilor companiei şi vă spun şi dumneavoastră. Nu facem infrastructură numai pentru companie, ci pentru întreaga Românie. Astăzi putem spune că infrastructura care leagă Craiova de restul României că nu mai suntem la nivel de promisiuni, ci în grafic. Săptămâna asta sau săptămâna viitoare sunt lucrări care sunt în atribuire. A fost un angajament al României”.

Klaus Iohannis a precizat că prin lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană, mai ales că evoluţiile recente sunt foarte promiţătoare.

”De exemplu, în perioada de după criză, ritmul anual de creştere a industriei noastre auto a fost de circa 15%, iar în prezent ocupăm locul 11 în Europa după producţia anuală de automobile. Prin munca dumneavoastră şi a tuturor celor care lucrează în acest domeniu, industria auto din România a ajuns să reprezinte anul trecut circa 13% din PIB şi un sfert din exporturile totale ale României, un sector foarte mare şi foarte important pentru economia noastră”, a spus Iohannis.

”Prin extinderea şi modernizarea fabricii Ford de la Craiova se creează încă 1.700 de noi locuri de muncă, ceea ce este o realizare foarte bună pentru economia locală şi regională. Astfel, şi ca urmare a investiţiilor străine, Craiova redevine un important centru industrial al României. Aceasta ne arată, încă o dată, că investiţiile străine şi capitalul românesc trebuie susţinute şi încurajate deopotrivă. M-aş bucura să se înţeleagă, măcar în ceasul al 12-lea, că politicile economice adverse nu fac bine nimănui. De fapt, investiţiile străine consolidează capitalul românesc, aşa cum am văzut că se întâmplă şi aici. Avem la Craiova un foarte bun exemplu de ecosistem industrial compus din zeci de firme româneşti, dezvoltat în jurul firmei Ford”, a adăugat el.

Premierul Mihai Tudose a spus și el că planurile de dezvoltare ale Ford în România arată că România este un mediu propice pentru investiţii:

”Acum 25-27 de ani, prezenţa în România a unui nume ca Ford părea o utopie. Acum doi ani, când Andrew povestea că la Craiova va face un model nou, recunosc că am fost sceptic. Astăzi, trăim un moment de bucurie. Sunt mândru fiindcă acest mare eveniment al Craiovei, al României, al Fordului, reprezintă şi o declaraţie, practic a uneia dintre cele mai mari companii, că România este un mediu bun pentru a face business, un mediu bun pentru a face produse de calitate, un loc unde poţi construi, unde poţi dezvolta, un loc unde o companie de dimensiunile Fordului nu a venit într-o aventură, a venit să facă ceva stabil, a venit să rămână”.

Preşedintele Ford România, John Oldham, a declarat că fabrica din Craiova devine unicul loc de producţie al noului EcoSport, care se va vinde în piaţa UE.

”Am început această călătorie, acum aproape 10 ani şi am crescut pas cu pas, încetul cu început, până la momentul în care fabrica de la Craiova joacă un rol important în fabricaţiei Ford Europa. Până acum puţin timp, fabrica noastră a produs unul dintre cele mai complexe vehicule din gama noastră, inconfundabilul B Max cu designul său fără contact. Continuăm să producem, cu mândrie, motorul pe benzină EcoSport de 1,10 litri, cu tehnologie avansată, un motor care echipează una din cinci maşini pe care Ford le vinde în Europa şi singurul care a câştigat titlul Motorul Internaţional al Anului, timp de şapte ani consecutiv. Astăzi, Craiova devine unicul loc de producţie al noului EcoSport, care se va vinde, în întreaga Europă, un produs care concurează într-unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere pe piaţa SUV-urilor. Cred cu tărie că la Craiova este casa ideală pentru EcoSport deoarece aici avem o fabrică excelentă, produse şi oameni excelenţi”, a afirmat Oldham.

Reprezentantul Ford a vorbit şi despre planurile de viitor ale companiei, la Craiova.

”Ne aşteaptă un viitor minunat, iar planul nostru de a deveni cei mai buni din Ford este unul dintre lucrurile care ne motivează cu adevărat. Nu am nicio îndoială că dumneavoastră, echipa Ford Craiova, veţi livra pe piaţă un EcoSport la cele mai înalte standarde de calitate, o maşină cu care să ne mândrim cu toţii, pentru că avem o forţă de muncă excelentă şi suntem capabili să livrăm pe piaţă produse de înaltă clasă tehnologică, construite la cele mai înalte standarde de calitate”, a spus John Oldham.

Cea de-a doua generaţie a modelului EcoSport, asamblat în premieră în cadrul uzinei auto de la Craiova reprezintă cea mai importantă noutate a constructorului american. Mai mult, EcoSport urmează un calendar de lansare similar cu Dacia Duster – prezentare oficială la Frankfurt, lansare în producţie şi livrare către dealeri, pentru ca spre finalul anului – începutul anului viitor să demareze livrările către clienţi.

Producţia noului model a generat 1.000 de noi locuri de muncă, la fabrica din Craiova, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.