Ford Trucks și IVECO examinează potențiale sinergii

Ford Trucks, marca de vehicule comerciale grele a Ford Otosan, și IVECO, marca Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează vehicule comerciale ușoare, medii și grele, au semnat un Memorandum de Înțelegere – Memorandum of Understanding (MoU), fără caracter obligatoriu, pentru a explora o potențială colaborare privind dezvoltarea unei noi cabine dedicate vehiculelor comerciale grele.

Gerrit Marx, Luca Sra, Güven Özyurt și Haydar Yenigün

La semnare au fost prezenți Gerrit Marx, CEO al Iveco Group; Luca Sra, președintele Truck Business Unit din cadrul Iveco Group; Haydar Yenigün, președintele Koç Automotive Group; Güven Özyurt, general manager al Ford Otosan, și Emrah Duman, vicepreședintele Ford Trucks.

Memorandumul de înțelegere fără caracter obligatoriu reprezintă un pas preliminar în evaluarea potențialului celor două companii de a coopera pentru dezvoltarea unor noi produse și tehnologii care să cuprindă componente și sisteme din interiorul cabinei.

Acordul are ca scop creșterea competitivității și îmbunătățirea soluțiilor în conformitate cu standardul UE Direct Vision și îmbunătățirea aerodinamicii pentru reducerea emisiilor de CO2, prin dezvoltarea unui parteneriat reciproc avantajos.

Ford Otosan

Înființată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ș.) este o companie listată la bursă, în care Ford Motor Company și Koç Holdings dețin acțiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizație industrială din Turcia și cea mai valoroasă companie auto din Borsa İstanbul. 

Ford Otosan, care operează în 4 centre principale, cu uzinele Kocaeli și Eskișehir și centrul de cercetare și dezvoltare din Turcia, precum și cu uzina de la Craiova din România, are peste 20.000 de angajați. Compania este cel mai mare producător de vehicule comerciale al Ford din Europa, capabil să proiecteze, să dezvolte și să testeze un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, de la zero până la un produs finit.

Cu o istorie de peste 60 de ani pe piețele locale și globale, Ford Trucks – marca de vehicule comerciale grele a Ford Otosan, modelează viitorul cu puterea sa  tehnologică.

IVECO

Brandul IVECO face parte din Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule adecvate pentru orice tip de caroserie. IVECO inovează în mod constant și își extinde portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în funcție de nevoile șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. 

O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, îmbunătățește soluția completă de transport.

IVECO își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a tehnologiilor bio-metan, electrice cu baterii și cu pile de combustie.

IVECO operează 7 uzine de producție și 8 centre de cercetare și dezvoltare. Contează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află un vehicul IVECO.

Brandul conduce pe drumul schimbării, impulsionând transformarea industriei transporturilor, propulsată de ambiția de a fi cel mai de încredere partener și jucător complet pentru clienții săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.