FORT: Solicităm urgent plafonarea prețurilor la motorină și benzină

Transportatorii FORT cer Guvernului să plafoneze prețurile carburanților și se mobilizează de proteste „ce urmează să se desfășoare la intrarea în stațiile de alimentare din întreaga țară”. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Federatia Operatorilor Români de Transport – FORT solicită Guvernului României plafonarea prețurilor carburanților la tarife maximale, după modelul statelor vecine.

Aceasta este unica soluție ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice si juridice, până când toți factorii instituționali rezolvă dilema sau trilema economică ce a generat fenomenul de la pompe.

FORT încurajează, totodată, persoanele juridice să susțină prin toate mijloacele legale protestele ce urmează să se desfășoare la intrarea în stațiile de alimentare din întreaga țară.

Țări precum Ungaria și Slovenia, în care politicienii nu invocau stocurile de țiței ce ar trebui să ne liniștească pe toti, așa cum se întâmpla în urmă cu trei luni în România, au plafonat prețurile carburanților pentru consumatorii interni, persoane fizice și juridice.

Ne dorim să aflăm la 3 luni de la acele declarații, de la orice oficial al statului român, care este legătura între stocurile invocate și prețurile de la pompă. Se pare că acest guvern nu a găsit încă, în trei luni, un specialist care să răspundă întrebării de mai sus.

FORT salută, totodată, inițiativa legislativă parlamentara prin care cota TVA aplicată în serviciile publice de transport rutier de pasageri ar urma să scadă la 5%, însă solicită Guvernului ca aceasta să ia forma unei Ordonanțe de urgență, pentru a putea avea efecte imediate, urmând ca apoi să fie transmisă Parlamentului, pentru adoptarea prin lege.

Fără aceste masuri, atât sectorul transporturilor, cât și celelalte activități economice și sociale se blochează în contextul în care, pentru luna iulie, au fost deja anunțate, „pe surse”, prețuri la pompe cu 3 lei mai mari, în medie, față de cele actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.