Fost director la CBRE, numit country manager la Atenor

Atenor, dezvoltatorul internațional de proiecte urbane sustenabile, cu expertiză europeană, listat pe piața Euronext, îl numește pe Viorel Lăcătuș în funcția de country manager pentru România.

Viorel Lacătuș

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Viorel are competențe solide în domeniul de real estate și o experiență vastă în industrie de peste 19 ani. Cariera sa a început la CBRE în 2004 în departamentul Office lease, iar în 2007 Viorel a fost numit Head of Investment, CBRE. Între 2008 și 2014, a făcut parte din BNP Paribas Real Estate, în calitate de head of Investment, iar în 2014 a revenit în echipa CBRE în funcția de director al diviziei Property Investment, fiind implica într-o serie de tranzacții investiționale semnificative, proiecte de tip joint venture, închirieri pe segmentul de birouri și vânzări de terenuri.

După o carieră impresionantă în consiliere în cadrul CBRE, Viorel Lăcătuș a ales să facă încă un pas înainte în drumul său profesional și să-și valorifice experiența și know-how-ul valoros într-o nouă poziție, de data aceasta la Atenor.

 „Îmi propun să fac din Atenor unul dintre cei mai reputați dezvoltatori de birouri și locuințe din România, ceea ce se va traduce în chiriași și proprietari de apartamente mulțumiți. Oamenii extraordinari pe care i-am întâlnit în biroul nostru vor continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea Atenor în România. Anii petrecuți alături de CBRE au adăugat o experiență valoroasă  pe care intenționez să o folosesc din plin în noul meu rol la Atenor”, a declarat Viorel Lăcătuș, country manager, Atenor România.

Pasionat de natură și promotor activ al sustenabilității, Viorel este voluntar și membru al consiliului de administrație al „Plantăm Fapte Bune în România”, cea mai mare asociație care se ocupă cu împădurirea la nivel național, de mai bine de 12 ani. Pasiunea lui îl ajută în afaceri, având în vedere că interesul pentru reducerea consumului și pentru acțiuni sustenabile este în creștere și ESG a devenit o strategie foarte importantă pentru companii, iar abordarea sustenabilă a Atenor reprezentând un factor de decizie important pentru Viorel.

„Poziția de Country Manager într-o companie puternică de talia Atenor este un pas important în cariera oricărui profesionist al pieței de real estate locale. Vreau să-l felicit pe Viorel pentru noul său rol și să-i mulțumesc pentru contribuția și implicarea sa și pentru că a fost o parte valoroasă a echipei CBRE în toți acești ani. Numirea sa dovedește încă o dată că CBRE este incontestabil o «fabrică de lideri» și  sunt bucuros să îl văd alăturându-se altor foști colegi CBRE care ocupă acum posturi de top management în companii importante și își impun propriile viziuni asupra pieței imobiliare din România”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director CBRE România.

Atenor este o companie de dezvoltare imobiliară cu expertiză europeană care se concentrează pe proiecte de anvergură, angajată activ în îmbunătățirea mediului de viață urban, prin crearea de spații de locuit și de lucru bogate în confort și bunăstare, dar cu o amprentă de carbon redusă. Este listată la Bursa de Valori din Bruxelles și din 2007 a pus bazele prezenței sale în Europa Centrală, unde s-a concentrat pe România și Ungaria. Compania este activă de peste 28 de ani în sectorul global de dezvoltare imobiliară. În România, Atenor are în derulare investiții în valoare de circa 170 de milioane de euro în două proiecte pe care le are în construcție – cladirea de birouri @Expo în zona Expoziției și proiectul rezidențial Up Site din zona Floreasca a Capitalei, fiind de asemenea în discuții avansate pentru dezvoltarea a încă două noi proiecte rezidențiale.

CBRE este cea mai mare firmă de servicii imobiliare comerciale și de investiții din lume (pe baza veniturilor din 2021). Compania are peste 105.000 angajați (excluzând angajații Turner & Townsend) care deservesc clienți din peste 100 de țări. În România, CBRE deservește o gamă diversă de clienți cu o suită integrată de servicii, inclusiv managementul și coordonarea tranzacțiilor, managementul proiectelor, servicii de proiectare și construcție, management al proprietăților, management al investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.