Franța: Șoferii petrec pe telefon 9% din timpul de conducere (ROADPOL)

Un studiu observațional la scară mică din Franța a constatat că șoferii de camion au petrecut în medie 9% din timpul de conducere folosind telefonul mobil, a anunțat Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor, potrivit celui mai recent Buletin informativ al ROADPOL.

Foto: ROADPOL

Studiul a fost realizat de agenția independentă de cercetare Cerema, în numele Asociației Companiilor de Autostrăzi Franceze (ASFA) și a implicat instalarea de camere interne și externe pe cabinele camioanelor.

Conștientizare

Șoferii au știut că comportamentul lor este înregistrat. În medie, șoferii și-au folosit telefonul de zece ori pe oră, în timp ce conduceau, pentru o durată medie de utilizare de 32 de secunde, potrivit cercetării. Durata perioadei în care șoferii au încetat să se uite la drum a fost de 2,4 secunde în medie, cu un maxim de 7 secunde, reprezentând distanțe de 60 și respectiv 175 de metri parcurși la 90 km/h.

Degradarea comportamentului

ASFA a avertizat că distragerea crescută a atenției face parte din degradarea mai amplă a comportamentului utilizatorilor drumurilor de la pandemia de COVID-19. Pe autostrăzile franceze au murit în accidente rutiere 136 de persoane, între 1 ianuarie și sfârșitul lunii septembrie 2022, față de 126, în aceeași perioadă din 2019, ultimul an comparabil din punct de vedere al traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.