Fraudele cu carduri de carburant, în creștere

Utilizarea cardurilor de combustibil este în creștere rapidă în întreaga lume. Potrivit Allied Market Research, piața globală a cardurilor de combustibil – evaluată la 672 de miliarde de dolari în 2019 – aproape că se va dubla, până în 2027.

Precizările UTA, transmise ZIUA CARGO:

Avantajele cardurilor de combustibil pentru managerii de flote și pentru șoferii profesioniști sunt evidente: mai multă siguranță și comoditate prin tranzacții fără numerar, o mai bună transparență și o administrare mai ușoară prin facturare clară, condiții tarifare favorabile și servicii de mobilitate care merg dincolo de achizițiile de combustibil. Dar, odată cu adoptarea accelerată a cardurilor de combustibil și servicii, vine și un risc crescut de fraudă. Numai din 2019 până în 2020, numărul cazurilor de fraudă cu cardurile de combustibil a crescut considerabil.

Pentru companiile de transport, fraudele cu cardurile de combustibil reprezintă o amenințare financiară serioasă. Combustibilul este una dintre cele mai mari cheltuieli în acest domeniu, putând reprezenta până la 30% din costurile de funcționare a unei flote auto. Prin urmare, utilizarea greșită sau furtul cardurilor de combustibil poate duce la pierderi financiare semnificative.

„Securitatea cardurilor de combustibil și a tranzacțiilor este esențială pentru furnizorii de servicii de mobilitate astăzi”, spune Carsten Bettermann, CEO al UTA, unul dintre cei mai importanți furnizori de carduri de combustibil și servicii din Europa și parte a Grupului Edenred. „Prin produsele, serviciile și procesele noastre, avem ca prioritate să ne protejăm clienții împotriva formelor actuale și emergente de fraudă.”

Echipa internă de secutiritate și detectare a fraudelor cu cardurile UTA protejează siguranța clienților și partenerilor UTA prin diverse metode, de la prevenirea și detectarea fraudei până la sprijinirea eforturilor de urmărire penală. Furnizorul de servicii de mobilitate lucrează de asemenea îndeaproape cu agențiile naționale și internaționale de aplicare a legii și cu organizațiile de securitate, și cooperează cu o serie intreagă de asociații profesionale. Acest lucru este completat de parteneriate cu furnizori externi specializati, cum ar fi The ai Corporation, un sistem de securitate a plăților și de monitorizare a tranzacțiilor bazat pe inteligență artificială, cu care UTA lucrează pentru detectarea automatizată a fraudelor.

UTA și-a documentat propriile constatări privind securitatea, experiențele și bunele practici în studiul „Atenție la capcane: Frauda privind cardurile de combustibil și modul în care poate fi prevenită”. În cadrul acestuia, experții în securitate UTA oferă o perspectivă la zi asupra diferitelor metodologii utilizate de infractori, evidențiază regiunile cu risc ridicat din Europa și explică cum să preveniți fraudele și ce măsuri trebuie luate dacă sunteți victima acestora.

Echipați cu informațiile din studiul UTA, managerii de flote și șoferii pot contracara mai eficient amenințarea fraudelor cu cardurile de combustibil și pot limita astfel impactul financiar asupra companiilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.