Fundația Scheherazade și Ambasada Ucrainei onorează 20 de companii

Fundația Scheherazade împreună cu Ambasada Ucrainei la București au onorat instituțiile care au sprijinit Ucraina cu donații semnificative, în anul 2022, printr-o ceremonie de recunoaștere onorifică, ce a avut loc,în 4 aprilie, la Grand Hotel Bucharest. Evenimentul a fost susținut de către compania Grampet.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Organizată sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Domnul Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei, ceremonia s-a bucurat de participarea unor înalte oficialități române și ucrainene, a consulului general al României la Cernăuți, a fostului președinte al României, Emil Constantinescu, a reprezentanților unor instituții internaționale precum Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) și a reprezentanților următoarelor Ambasade: Statele Unite Mexicane, Republica Turcia, Republica Coreea, Suedia, Japonia, Republica Populară Chineză, Republica Polonă, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Maroc, Republica Elenă, Sfântul Scaun, precum și a unor lideri de opinie și reprezentanți ai mass-media.

Invitați speciali ai evenimentului, E.S. Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei, Ruslan Domnitsak, președintele Consiliului Raional Cernăuți și Huitor Mykola, Vicepreședinte al Consiliului Regional Cernăuți au elogiat, în discursurile lor, contribuția esențială adusă de companiile și instituțiile din România în sprijinirea cetățenilor Ucrainei. Wajiha Haris, președintele Fundației Scheherazade, reprezentantul Grampet  și Iulian Chifu, Consilier de Stat au vorbit despre angajamentul lor de a sprijini comunitățile vulnerabile și despre impactul pozitiv al acțiunilor umanitare în Ucraina.

Companiile, instituțiile și oficialitățile cărora li s-au acordat diplome onorifice, în semn de mulțumire și apreciere pentru solidaritate și responsabilitate civică prin sprijinul adus Ucrainei sunt: Aqua Carpatica, Mega Image, Alka, Blue River, Orange România, IMANA, ALIGHT, Arctic, Schwarzmuller România, Televiziunea Română, Kanal D, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Grampet Group, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de comunicare strategică BDR Associates, precum și o serie de oficiali și persoane publice printre care Iulian Chifu, consilier de stat pentru Politică Externă, Securitate și Afaceri Strategice al prim-ministrului României, Iusuf Muurat – muftiul Cultului Musulman din România, Ramona Iulia Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Mikaail Haris.

Doamna  Wajiha Haris, președinta Fundației Scheherazade, a fost onorată cu numeroase diplome acordate de către oficialitățile ucrainene, precum și de către Consiliul României la Cernăuți, pentru meritele deosebite în spijinirea cetățenilor Ucrainei și a curajului cu care a condus 13 transporturi de alimente, medicamente, alte produse de imediată necesitate către Cernăuți și către Kiev. Domnia sa fost de asemenea onorată cu o diplomă de recunoștință conferită de către Ambasada Ucrainei la București.

Îmi doresc să subliniez angajamentul nostru ferm de a sprijini mereu comunitățile vulnerabile în perioade de criză. Suntem convinși că fiecare persoană merită să aibă acces la nevoile de bază, la educație și la oportunități pentru a se dezvolta. Prin acțiunile noastre umanitare, ne dorim să transformăm această viziune în realitate pentru toți cei din Ucraina și din alte zone afectate de astfel de situații”, a declarat Wajiha Haris, președintele Fundației Scheherazade, în cadrul evenimentului.

Prin acțiunile sale de ajutor umanitar în Ucraina, Grampet Group a adus o schimbare semnificativă în viața multor oameni. Angajamentul acestei companii față de responsabilitatea socială și implicarea activă în comunitate este un exemplu remarcabil al modului în care companiile pot aduce un impact pozitiv în societate”, a fost mesajul transmis de către Gruia Stoica, președintele companiei Grampet, care a contribuit major la ajutorarea oamenilor Ucrainei atât prin donații, cât și prin punerea la dispoziție a transportului pe cale ferată a produselor destinate cetățenilor ucraineni.

Pe lângă momentele de recunoaștere onorifică a companiilor și instituțiilor care au sprijinit Ucraina, ceremonia a inclus o demonstrație de Judo oferită de Juniorii Federației de Judo din Ucraina, copii refugiați în România. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul direct al unor companii precum Aqua Carpatica, iar Grand Hotel București, Anastasia Beverly Hills și Pinko prin oferirea de produse și vouchere participanților.

Despre Fundația Scheherazade

Scheherazade se dedică îmbunătăţirii serviciilor medicale, promovarea dreptului la viaţă şi susţinerea protecţiei copilului, şi crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspiraţiilor, convingerilor şi problemelor. Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii sănătoşi, puternici şi fără suferinţă.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este aceea de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Despre Grampet Group

Grampet Group este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est, oferind o platformă integrată de servicii unică în regiune pentru toate sectoarele de cale ferată, de la transportul de mărfuri, fabricarea materialului rulant şi reparaţii, până la management logistic și soluții IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.