Gebruder Weiss: Echipamentul misiunii spațiale a ajuns în nordul Suediei

Echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială, transportat de Gebrüder Weiss, a ajuns în nordul Suediei, informează compania, în 14 noiembrie.

Containerul Gebrüder Weiss a parcurs aproximativ 2.000 de kilometri în drumul său spre nordul Suediei. (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Containerul Gebrüder Weiss cu echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns la Kiruna, în nordul Suediei. Șoferul de camion Rudolf Kiesel a parcurs distanța de 2.000 de kilometri de la Berlin, via Stockholm, până la Cercul Arctic, în patru zile.

Gebrüder Weiss a finalizat cu succes transportul special în nordul Suediei. În fotografie: sosirea la baza Swedish Space Corporation din Esrange, lângă Kiruna (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Gebrüder Weiss este partenerul logistic oficial al Swedish Space Corporation (SSC) și a organizat transportul echipamentului pentru cea de-a 15-a misiune spațială. Acolo încep acum pregătirile pentru lansarea rachetei, care este programată pentru data de 22 noiembrie.

Șoferul de camion Rudolf Kiesel la descărcarea containerului în Esrange, în apropiere de Kiruna. (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Thomas Heger, expert în logistică la Gebrüder Weiss din Nürnberg, relatează despre provocările întâmpinate: „Traseul de la Berlin la Kiruna este cu siguranță excepțional. Este cel mai nordic punct în care un camion Gebrüder Weiss a ajuns vreodată.” Cu toate acestea, Heger nu a avut emoții în niciun moment pe durata transportului: „De-a lungul întregului traseu, ne-am putut baza în totalitate pe propriile resurse și pe know-how-ul nostru în domeniul logistic. De aceea, am fost convins încă de la început că vom gestiona situația așa cum trebuie”, afirmă Heger.

Containerul Gebrüder Weiss a parcurs aproximativ 2.000 de kilometri în drumul său spre nordul Suediei. (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Despre misiunea spațială: 

În perioada 14-24 noiembrie, SSC va desfășura misiunea „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” la baza de rachete Esrange de lângă Kiruna, în cadrul căreia vor fi transportate în spațiu douăsprezece experimente, care vor fi studiate în condiții de imponderabilitate.

Șoferul de camion Rudolf Kiesel la descărcarea containerului în Esrange, în apropiere de Kiruna. (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Experimentele de la bordul rachetei provin din domeniile biomedicinei, fizicii, astronomiei și biologiei și au fost inițiate de echipe de cercetare internaționale. Scopul misiunii este de a dobândi cunoștințe pentru cercetare, dar și privind activitatea astronauților în spațiu.

Șoferul de camion Rudolf Kiesel: “Unul dintre cele mai interesante proiecte din cariera mea. Nu numai din cauza traseului, ci și datorită misiunii speciale și a oamenilor pe care am avut ocazia să-i cunosc.” (Sursa: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

Într-un interviu video, Thomas Heger, expert în logistică la Gebrüder Weiss, relatează despre provocările întâmpinate în timpul transportului:

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.