Gebrüder Weiss își extinde parteneriatul cu Toyota Motor în Kazahstan

Gebrüder Weiss își extinde parteneriatul cu Toyota Motor în Kazahstan. Furnizorul de logistică se ocupă, din acest an, de distribuția pieselor de schimb către dealerii producătorului auto japonez în Almaty, cel mai mare oraș al țării. Serviciile existente includ transportul de automobile în întregul Kazahstan, livrările zilnice de piese de schimb în Almaty și logistica depozitării.

Gebrüder Weiss operează un depozit logistic pentru Toyota în metropola kazahă Almaty. (Sursa: Gebrüder Weiss / Kudrat)

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Piața din Kazahstan este foarte importantă pentru Toyota. În 2021, producătorul auto a vândut acolo aproximativ 14.000 de vehicule – echivalentul unei cote de aproximativ 12% din piața totală de automobile a țării.

„Vrem să continuăm să ne dezvoltăm în Kazahstan. Pentru aceasta, avem nevoie de un partener logistic de încredere, care este foarte familiarizat cu situația locală. Gebrüder Weiss ne oferă servicii de înaltă calitate de mai bine de un deceniu”, spune Damira Alpysbayeva, manager de logistică al Toyota Motor Kazakhstan.

Echipa Gebrüder Weiss pentru Toyota la locația din Almaty (Sursa: Gebrüder Weiss / Kudrat)

Cel mai important partener comercial din Asia Centrală, Kazahstan este, de asemenea, o piață cu potential important de creștere pentru companiile din Germania și Austria. Mărfurile de export austriece includ produse farmaceutice, utilaje, instrumente de măsură, hârtie și produse metalice care sunt utilizate în principal în industria petroliferă.

Gebrüder Weiss este prezentă în Kazahstan din 2007, fiind un furnizor consacrat de servicii logistice pentru industrie și comerț. Portofoliul de servicii include transport terestru (inclusiv multimodal), servicii de transport aerian și maritim, vamă, logistica depozitării și managementul lanțului de aprovizionare.

Hub logistic central pe Noul Drum al Mătăsii

Kazahstan devine din ce în ce mai important ca punct cheie de manipulare pe ruta Noului Drum al Mătăsii – cu atât mai mult cu cât cererea pentru variante alternative de transport este foarte ridicată ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei. Țara beneficiază și de locația sa geografică favorabilă, ceea ce face din Kazahstan un centru ideal pentru comerțul de mărfuri al Chinei cu Europa și Asia de Vest. Gebrüder Weiss este de asemenea prezent de-a lungul Noului Drum al Mătăsii în Turcia, Georgia, Armenia, Uzbekistan și China.

Echipa Gebrüder Weiss pentru Toyota la locația din Almaty (Sursa: Gebrüder Weiss / Kudrat)

Despre Gebrüder Weiss în România

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. 

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo – Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Odată cu lansarea myGW în România, în 2021, și integrarea ETA (en. Estimated Time of Arrival) în portal, clienții companiei au acces la toate informațiile relevante dintr-un singur cont, oricând și de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi). 

La un an de la lansarea portalului myGW în România, 400 de utilizatori au gestionat prin intermediul portalului 415.000 de transporturi și au plasat 30.000 de comenzi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.