Gebrüder Weiss va transporta o mașină solară în Australia

Compania internațională de logistică Gebrüder Weiss se ocupă de transportul unei mașini solare inovatoare către Australia, pentru echipa aCentauri Solar Racing a Eidgenössische Technische Hochschule Zurich (ETH). 

Mașina solară alături de echipa ETH Zurich și Frank Haas, Head of Corporate Brand Strategy & Communications (al 7-lea de la stânga), Katharina Zimmerling, director de filială Air & Sea Zurich și Vanessa Hafner, Team Lead Digital Communications (lângă în dreapta, toți de la Gebrüder Weiss). (Sursa: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Iată și celelalte precizări transmise ZIUA CARGO:

În Australia va începe World Solar Challenge (Provocarea Solară Mondială), la sfârșitul lunii octombrie 2023. În cadrul acestei curse unice, 31 de echipe vor parcurge cei 3.000 de kilometri din Darwin, traversând teritoriul australian, până la Adelaide, folosind doar alimentarea cu energie solară.

Mașina solară trebuie să parcurgă o distanță de 3.000 de kilometri prin Australia folosind doar energie solară pentru a-și alimenta călătoria. (Sursa: aCe / Tribecraft)

Pentru a se asigura că vehiculul de înaltă tehnologie poate ajunge la timp la celălalt capăt al lumii, Gebrüder Weiss oferă o combinație personalizată de soluții logistice,  ce includ transportul rutier, maritim și aerian.

Frank Haas

„Din postura de companie globală de logistică suntem un motor al soluțiilor inteligente de transport, modelând în mod activ viitorul mobilității”, spune Frank Haas, head of Corporate Brand Strategy & Communications la Gebrüder Weiss. „Mașina solară aCentauri este un model de tehnologie ce are potențialul de a revoluționa sectorul transporturilor, motiv pentru care sprijinim echipa în călătoria sa către Australia”, a mai adăugat acesta.

Lucrare de precizie: student lipind o placă de circuit pentru mașina solară. (Sursa: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Elevii lucrează la dezvoltarea și implementarea acestei mașini solare de aproape un an. Proiectată pentru durabilitate și eficiență energetică maximă, aceasta este emblematică pentru un viitor în care mediul ocupă centrul atenției. „Desigur, ne-am dori să câștigăm cursa. Dar ceea ce este la fel de important pentru noi este să avem un rol activ în dezvoltarea de soluții eficiente, ecologice”, explică Alexandr Ebnöther, managerul echipei aCentauri. „Cu sprijinul Gebrüder Weiss, putem demonstra că mașinile alimentate cu energie solară și, prin extensie, mobilitatea sustenabilă sunt posibile”, a mai afirmat acesta.

În acest moment, Gebrüder Weiss acordă o atenție deosebită motoarelor alternative. De exemplu, mașina solară aCentauri parcurge prima etapă a călătoriei sale cu camionul cu hidrogen cu emisii zero al companiei de logistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.