Globalworth își extinde amprenta ecologică cu un nou parc fotovoltaic în portofoliul logistic

Globalworth a finalizat un nou proiect fotovoltaic extins, de această dată montat pe acoperișul Industrial Park West din Oradea, unul dintre activele importante din portofoliul său de parcuri logistice și industriale.

În acest fel, compania își consolidează angajamentul legat de politicile sustenabile și obiectivele de mediu și responsabilitate socială, alături de chiriașii săi.

Precizările transmise zIUA CARGO:

După instalarea cu succes a panourilor solare pe acoperișurile Globalworth Square, Globalworth Plaza și Industrial Park Timișoara, noua instalație de la Oradea confirmă planurile companiei pentru adoptarea unor practici cât mai eficiente din punct de vedere ecologic și energetic.

Noua instalație, agreată cu iwis mobility systems, chiriașul și beneficiarul parcului Globalworth de la Oradea, include peste 700 de panouri fotovoltaice furnizate de Canadian Solar, cu o capacitate totală de 297kWp.

Acest adevărat parc fotovoltaic va reduce semnificativ consumul de energie din această locație și costurile aferente. 

Parte din politica noastră solidă de ESG, această nouă instalație solară este o dovadă în plus atât a angajamentului nostru, cât și al chiriașilor noștri pentru o abordare sustenabilă și un viitor mai curat, a declarat Marian Popa, managing director la Globalworth România. Integrând noi surse de energie regenerabilă pe proprietățile noastre, reușim pe de o parte să reducem costurile de operare pentru chiriași, iar pe de alta ne ajută să scădem semnificativ amprenta de carbon a portofoliului. Ne-am fixat drept obiectiv să avem o diminuare cu 40% a amprentei pană în 2030, ținând cont de 2019, ca moment zero de referință, și ne propunem să obținem un astfel de rezultat dotând cât mai multe dintre proprietățile noastre cu panouri solare în urmatoarea perioadă.

Noul parc fotovoltaic de la Industrial Park West din Oradea are o capacitate energetică remarcabilă, putând genera anual o cantitate considerabilă de energie electrică, de aproxativ 350.000-450.000 kW. În termeni mult mai practici, asta echivalează cu o cantitate de energie verde suficient de mare încât să alimenteze între 30 și 37 de case obișnuite timp de un an întreg, demonstrând că astfel de proiecte au capacitatea să ofere beneficii tangibile și substanțiale.

Mai mult, valoarea noii instalații se întinde dincolo de granițele parcului logistic. Datorită noii surse de energie regenerabilă, putem spune că Industrial Park West neutralizează cu eficiență emisiile de carbon echivalente cu scoaterea de pe drum a aproximativ 90 de mașini pe combustibil fosil în fiecare an sau cu plantarea a 16.000 – 20.000 de copaci. Puterea combinată a tuturor parcurilor solare din portofoliul Globalworth din România este de circa 834 kWp. Cu două proiecte noi în desfășurare, compania anticipează dublarea acestei capacități în perioada următoare.

Strategia noastră prioritizează bunăstarea chiriașilor, dar și sănătatea planetei. Prin utilizarea energiei solare facem din clădirile noastre proprietăți mai autonome, mai rezistente și mai sustenabile. Suntem mândri de încă un pas înainte, cu parcul nostru din Oradea, și ne angajăm să livrăm proiecte similare și în viitor, a adăugat Marian Popa, managing director la Globalworth România.

Suntem mândri să fim parte din parcursul de sustenabilitate al partenerilor noștri și să oferim Globalworth și iwis mobility systems o abordare colaborativă, care include planificarea proiectului, evaluarea riscurilor, designul și execuția la standarde înalte privind sănătatea și securitatea. Sistemele fotovoltaice sunt o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon a proiectelor de acest fel, pentru că vor produce energie curată și regenerabilă pentru cel puțin un sfert de secol. Și pe măsură ce lumea se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon, afacerile care utilizează energie regenerabilă vor fi capabile să-și păstreze avantajul competitiv pe piață, a subliniat Andrei Ivan, managing director la 4ENVIGO.

La iwis mobility systems, avem privilegiul de a ne desfășura operațiunile într-un loc care pune sustenabilitatea în prim-plan. Noul parc fotovoltaic de la Industrial Park West este dovada clară a orientării noastre comune către un viitor mai verde și a grijii pe care o avem pentru următoarele generații. Această inițiativă oferă suport pentru eficiența noastră operațională și se aliniază perfect cu angajamentul nostru pentru practici sustenabile, a adăugat Georgiana Ivașcu, plant manager la iwis mobility systems. 

Globalworth rămâne fidelă misiunii sale de a conduce prin puterea exemplului, adoptând cele mai bune strategii care abordează schimbările climatice. Politica ESG a companiei pune accent pe protejarea mediului, asigurându-se în același timp că responsabilitățile sociale sunt îndeplinite și că se mențin criterii solide de lucru.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală și de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania a devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piața CEE, prin pozițiile sale de lider atât în Polonia, cât și în România. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și active imobiliare din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Administrat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,2 miliarde, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, și închiriate unei game diversificate de peste 690 de corporații naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezent în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă București, Timișoara, Constanța, Pitești, Arad, Oradea și Târgu Mureș.

Despre iwis mobility systems

Fondată în 1916 și administrată acum de a patra generație de familie, compania are în prezent peste 3.200 de angajați, în 50 de locații. Sediul principal iwis se află la München, iar fiecare dintre diviziile iwis este lider pe piață în domeniul său. Succesul celor trei divizii ale companiei se bazează pe inovație și pe o orientare puternică către client. iwis mobility systems produce lanțuri și dispozitive de sincronizare pentru motoare în industria auto. Compania produce, de asemenea, sisteme de mobilitate complexe cu electronice integrate, cutii de viteză și motoare electrice.

Obiectivele companiei se reflectă în orientarea proceselor de producție către eficiență energetică, compatibilitate ecologică și conservarea resurselor.

Despre 4envigo.

4Envigo este o companie de top în domeniul sustenabilității, specializată pe soluții de mediu și practici durabile. Cu o vastă experiență în furnizarea de servicii de consultanță strategică și implementarea de proiecte sustenabile, compania își ajută clienții să își integreze principiile de sustenabilitate în proiectele și planurile lor. Expertiza 4envigo în evaluări de sustenabilitate, dezvoltarea strategiei și suport în implementarea proiectelor garantează clienților că acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde de mediu și vor obține certificările vizate. Compania oferă servicii integrate ca: management de proiect, consultanță și instalare de sisteme inteligente pentru climă, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme de management al clădirilor etc., pentru a monitoriza și reduce atât costurile operaționale, cât și amprenta de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.