Grupul DHL comandat 178 de noi camioane IVECO S-Way CNG

Grupul DHL comandat 178 de noi camioane IVECO S-Way CNG pentru divizia sa Post & Parcel Germania, extinzându-și flota cu peste 450 de camioane CNG. Noile vehicule alimentate cu bio-CNG vor reduce și mai mult amprenta de carbon a Grupului și vor contribui semnificativ la decarbonizarea transportului rutier.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Tehnologia este în prezent cea mai matură de pe piață, prin urmare, infrastructura este mai dezvoltată, iar vehiculele mai ușor de procurat comparativ cu alte sisteme de propulsie alternative. Noile vehicule vor fi utilizate mai ales pentru transportul între centrele DHL și pentru ridicarea de colete de la clienți, dar și pentru livrări urbane la oficiile poștale, contribuind în mod semnificativ la decarbonizarea transportului rutier de marfă.

IVECO S-WAY CNG cu suprastructură tip box

Dintre cele 178 de unități comandate, 161 de camioane S-Way CNG echipate cu o suprastructură tip box AD190S34/P CNG vor fi utilizate pentru distanțe mai scurte și pentru curse de o zi. Autocamioanele dispun de un șasiu standard 4×2 cu o greutate totală maximă autorizată de 19 tone, o cabină standard Active Day cu acoperiș jos și un motor CNG de 9 litri și 340 CP, conform Euro VI. Patru rezervoare de gaz cu un volum gravimetric de umplere de 80 kg pe fiecare parte sunt montate pe partea stângă și pe partea dreaptă. Cu un total de 160 kg de GNC, autocamioanele oferă o autonomie de până la 670 km.

IVECO S-WAY CNG cu suprastructură pentru transport containere

Celelalte 17 IVECO S-Way CNG sunt echipate cu suprastructură pentru tansportul containerelor AS260S46Y/FS CM CNG și vor fi utilizate pentru transportul între hub-uri. Aceste vehicule dispun de un șasiu standard 6×2 cu axă portantă directoare, cabina spațioasă Active Space și un motor CNG de 13 litri și 460 CP, conform Euro VI. Rezervoarele de GNC au un volum gravimetric de umplere care totalizează 240 kg, ceea ce permite autonomii de până la 1.000 de km.

Bio-CNG este un combustibil regenerabil și durabil, obținut din deșeuri și materiale reziduale. Utilizarea Bio-CNG va ajuta DHL să reducă semnificativ emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu un camion cu motorină – și chiar va putea să obțină o amprentă de carbon negativă de până la -120%, dacă provine din gunoi de grajd.

Pe lângă misiunea pe distanțe lungi, motoarelor silențioase din camioanele IVECO alimentate cu bioCNG, comparativ cu cele convenționale cu combustie internă, fac ca aceste vehicule să fie deosebit de potrivite pentru aplicații urbane și livrări pe timp de noapte, sporind astfel confortul șoferului.

IVECO

Brandul IVECO face parte din Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule adecvate pentru orice tip de caroserie.

Inovează în mod constant și își extinde portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în funcție de nevoile șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, îmbunătățește soluția completă de transport IVECO. IVECO își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a tehnologiilor bio-metan, electrice cu baterii și cu pile de combustie.

IVECO operează 6 uzine de producție și 7 centre de cercetare și dezvoltare. Contează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află un vehicul IVECO.

IVECO conduce pe drumul schimbării, impulsionând transformarea industriei transporturilor, propulsată de ambiția de a fi cel mai de încredere partener și jucător complet pentru clienții săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.