Guvern: Polițele RCA emise de Euroins, prelungite cu 3 luni

Guvernul a prelungit cu 3 luni, până pe 8 decembrie, valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, companie pentru care Tribunalul București a deschis procedura de faliment, în iunie.

Valabile numai 90 de zile de la deschiderea procedurii, polițele ar fi expirat în 8 septembrie. În cazul contractelor de asigurare de garanții, termenul se împlinește la data de 7 noiembrie a.c.

Astfel, Guvernul a adoptat, în 31 august, Ordonanța de urgență (OUG) pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art. 262 alin. (3˄2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Actul normativ vizează prelungirea cu 90 de zile, respectiv de 150 de zile, a termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asigurătorul cu o cotă de piaţă ridicată pe segmentul asigurărilor RCA, aflat în procedură de insolvență, încetează de drept. 

„Măsura este necesară pentru asigurarea protecției contractanților și beneficiarilor de asigurări, stabilitatea pieței de asigurări și evitarea riscului de diminuare a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a vehiculelor înregistrate pe teritoriul României.
Consecința va fi faptul că, la împlinirea termenelor prelungite prin prezenta ordonanță de urgență, numărul de contracte RCA aflate în termen de valabilitate va fi redus într-o proporție semnificativă”, a precizat Executivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.