Guvernanță corporativă: Șefi definitivi la CNAIR, CNIR, CFR Călători, CFR Infrastructură

Procedura de selecție a noilor administratori definitivi la CNAIR, CNIR, CFR Călători, CFR Infrastructură și Metrorex se află pe ultima sută de metri, informează, în 7 februarie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Precizările MTI:

„Au fost definitivate rapoartele finale pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație ale Metrorex, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), CFR Călători și CFR Infrastructură. În urma finalizării procedurii de selecție, conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (cu modificările și completările ulterioare), realizată de firme specializate în recrutarea membrilor Consiliilor de Administrație, Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) vor fi convocate, conform prevederilor legale, pentru numirea noilor administratori definitivi ai celor 5 companii aflate sub autoritatea MTI. După îndeplinirea formalităților legale, pe site-urile companiilor va fi afișată noua componență a Consiliilor de Administrație. În cazul CNIR, aceste informații vor fi afișate pe site-ul MTI”.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu: „La preluarea mandatului, am promis că vom aduce profesioniști la companiile MTI.! O primă etapă este deja realizată. Avem cinci consilii de administrație noi, profesioniste, la unele dintre cele mai importante companii ale ministerului, companii pentru care statul român și-a asumat, prin PNRR, că va selecta administratori profesioniști. Chiar dacă obligația (prin PNRR) a fost stabilită doar pentru 5 companii, în prezent avem în derulare, în diverse stadii, selecția pentru majoritatea consiliilor de administrație ale unităților MTI. Numai așa vom putea să ne asigurăm că banul public va fi cheltuit eficient de către administratori care știu ce înseamnă să implementeze un management profesionist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.