GXO accelerează implementarea soluțiilor de inteligență artificială în UK

GXO accelerează implementarea soluțiilor de inteligență artificială în Regatul Unit. Parteneriatul dintre GXO și Datasparq a îmbunătățit eficiența rutelor și a redus emisiile de carbon și consumul de motorină pentru principalul retailer britanic Iceland.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume, a anunțat, în 19 septembrie, că a implementat cu succes, împreună cu Datasparq, soluții de inteligență artificială care au contribuit la creșterea eficienței, la generarea de economii de costuri și la reducerea impactului asupra mediului prin optimizarea rutelor de transport.

„Clienții aleg GXO nu numai pentru expertiza noastră logistică de clasă mondială, pentru depozitarea și flota de transport, ci și pentru tehnologia inovatoare de top pe care o implementăm în întreaga noastră rețea”, a declarat Gavin Williams, director general al GXO, Marea Britanie și Irlanda. „Continuăm să investim în soluții tehnologice de neegalat pentru a ne servi mai bine clienții, ajutându-i să își sporească eficiența și productivitatea, precum și să își atingă obiectivele ESG. Prin implementarea continuă a inteligenței artificiale, avem acum și mai multe oportunități de a adăuga valoare pentru clienții noștri prin îmbunătățirea tuturor aspectelor nevoilor lor logistice – de la sortare la colectare, ambalare și transport.”

Din 2021, GXO lucrează în parteneriat cu Datasparq, un furnizor inovator de servicii end-to-end de inteligență artificială și știință a datelor. Împreună, companiile au aplicat tehnologii de ultimă generație pentru a dezvolta instrumente personalizate de optimizare a traseelor pentru clienți, cum ar fi principalul retailer din Marea Britanie, Iceland. GXO operează patru centre de distribuție în trei intervale de temperatură, deservind peste 1.100 de magazine la nivel național în numele Iceland. Cu o rețea complexă care acoperă peste 50 de milioane de kilometri pe an, Islanda a beneficiat în mod semnificativ de aplicarea inteligenței artificiale. Prin îmbunătățirea eficienței rutelor, retailerul a redus distanța parcursă de la un depozit cu peste 900.000 de kilometri pe an, scăzând consumul de motorină cu peste 25.000 de litri și realizând până în prezent economii totale de peste 720 de tone de emisii de carbon. Mai mult, șoferii GXO se pot concentra acum pe activități cu valoare mai mare, îmbunătățind productivitatea și satisfacția profesională.

Steve Pennington, director al lanțului de aprovizionare Iceland, a declarat: “Iceland a fost primul retailer alimentar la nivel internațional care s-a alăturat Climate Pledge, un angajament de a fi cu zero emisii nete de carbon până în 2040. Reducerea la minimum a kilometrilor parcurși pe drum și a consumului de combustibil în întreaga noastră flotă, fără a sacrifica serviciile excepționale pentru clienți, reprezintă o prioritate de top pentru noi, în timp ce lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv. Cu puterea noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, și parteneriatele puternice cu GXO și Datasparq, suntem cu un pas mai aproape de un viitor mai sustenabil.”

GXO folosește, de asemenea, inteligența artificială pentru a-și transforma operațiunile de depozitare, colaborând cu o serie de furnizori, cum ar fi soluția Operator Eye de la Körber. GXO se angajează să implementeze AI pentru a îmbunătăți eficiența automatizării, acuratețea prelevării și timpul de procesare, sprijinind în același timp siguranța și bunăstarea colegilor săi.

GXO este lider în industrie în ceea ce privește automatizarea, generând aproximativ 30% din veniturile sale din soluții automatizate, față de media industriei de 8%. În primul trimestru al anului 2023, GXO a stabilit un nou record în ceea ce privește implementarea tehnologiilor operaționale, crescând totalul tehnologiilor și soluțiilor automatizate cu 64% de la an la an.

Despre GXO Logistics

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) este cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume și beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și a externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncă diversificat, de clasă mondială, pentru peste 130.000 de membri ai echipei în peste 970 de unități care însumează aproximativ 19 milioane de metri pătrați. Compania colaborează cu cele mai importante companii de top din lume pentru a răspunde provocărilor logistice complexe cu soluții avansate din punct de vedere tehnologic pentru lanțul de aprovizionare și comerț electronic, la scară largă și cu rapiditate. Sediul corporativ al GXO se află în Greenwich, Connecticut, SUA. 

Despre Iceland Foods

Iceland este recunoscută ca lider în Marea Britanie în domeniul alimentelor congelate și operează peste 950 de magazine în întreaga țară, împreună cu un serviciu de cumpărături online multi-premiat. Se mândrește cu faptul că este un loc convenabil și prietenos pentru a face cumpărăturile săptămânale ale familiei, precum și pentru a satisface nevoile zilnice de aprovizionare cu alimente proaspete, refrigerate, congelate și produse alimentare. De mai bine de 20 de ani, Iceland oferă, de asemenea, un serviciu unic de livrare gratuită la domiciliu pentru cumpărăturile din magazin.

Iceland a fost votat serviciul de cumpărături online preferat din Marea Britanie în cadrul premiilor Good Housekeeping Awards în 2021 și 2022. De asemenea, retailerul a fost desemnat cel mai bun supermarket online din Marea Britanie într-un sondaj realizat de campionul consumatorilor Which? În 2022.

Iceland a fost întotdeauna un retailer responsabil, operând în conformitate cu etica sa „Doing it Right”. Supermarketul se angajează să facă ceea ce trebuie în lanțul său de aprovizionare și în modul în care își tratează oamenii și clienții. De asemenea, Iceland s-a angajat să își reducă la minimum impactul asupra mediului și să contribuie la comunitățile în care își desfășoară activitatea prin regenerarea străzilor principale, crearea de locuri de muncă, furnizarea de servicii excepționale pentru clienți și susținerea generoasă a unei serii de cauze bune.

Despre Datasparq

Datasparq este o companie specializată în servicii de inteligență artificială și date, care colaborează cu branduri de top la nivel mondial pentru a proiecta, construi și gestiona soluții de inteligență artificială și date de mare impact. Oamenii de știință de date, inginerii și practicienii de produs de la Datasparq rezolvă provocări de afaceri complexe, cum ar fi optimizarea rutelor, predicția riscurilor și stabilirea dinamică a prețurilor, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Un “Excelent Loc de Muncă” certificat, Datasparq se angajează să ofere un impact pozitiv asupra oamenilor și a planetei, alături de profit. Compania, cu sediul central în Londra, Marea Britanie, deservește clienți la nivel global. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.