GXO: Ambalare personalizată, prin tehnologia 3D și automatizare

GXO Logistics anunță că a finalizat instalarea unei soluții automate de ambalare care dimensionează cutiile personalizate în functie de conținutul acestora, economisind semnificativ materialele și contribuind la sustenabilitate.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Instalația de la sediul GXO Saint-Vulbas din regiunea Lyon din Franța permite companiei să automatizeze complet procesul de pregătire a comenzilor, să crească productivitatea și să reducă costurile, îmbunătățind în același timp experiența consumatorului final.

„Această soluție de ambalare 3D nu doar sprijină creșterea comerțului electronic al Amer Sports, ci revoluționează procesul de ambalare”, a declarat Bernard Wehbe, director general al Franței, GXO. Instalația demonstrează investiția noastră semnificativă în tehnologie și soluții automate care îmbunătățesc productivitatea și reduc costurile de transport pentru clienții noștri, reducând în același timp impactul asupra mediului.”

Instalația, care poate procesa până la 700 de pachete pe oră, scanează și măsoară comanda în 3D, decupează și pliază cartonul pentru o potrivire exactă, apoi cântărește, sigilează și etichetează pachetul înainte de a-l direcționa către transportatorul corespunzător. Dimensiunea redusă a cutiei, combinată cu colțurile întărite, îmbunătățește durabilitatea și oferă o soluție gata-pentru-returnare

„Colaborarea noastră cu GXO la centrul de distribuție Saint-Vulbas ilustrează dorința Amer Sports de a continua să investească în îmbunătățirea satisfacției clienților printr-o experiență de ambalare mai bună”, a declarat François Besson, EMEA Logistics Development & Execution Manager, Amer Sports.

GXO își folosește expertiza tehnică pentru a dezvolta și testa noi funcții cu aceasta instalație din februarie 2020. După testarea finală și instruirea angajaților, GXO utilizează acum instalația la viteză maximă.

Automatizarea și tehnologia sunt diferențieri cheie pentru GXO, lider în industrie, ajutând la creșterea siguranței, eficienței și productivității pentru clienți. În al treilea trimestru din 2021, primul trimestru ca companie de sine stătătoare, GXO a implementat peste 1.000 de noi unități de tehnologie și a crescut tehnologia totală și sistemele automatizate în depozitele sale cu 139 de procente de la an la an și sistemele totale de automatizare „goods-to-person” cu 135 de procente de la an la an.

În 2021, GXO a primit un rating ESG „AA” de la MSCI, plasând-o pe primul loc printre colegii săi din industrie și a fost recunoscut de FreightWaves ca cea mai avansată platformă de informații despre lanțul de aprovizionare din lume și drept una dintre cele mai inovatoare companii din industria logistică.

Despre GXO Logistics 

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) este cel mai mare furnizor de logistică contractuală din lume pe o piață totală adresabilă de 430 de miliarde de dolari, care beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncă diversificat si atractiv pentru aproximativ 95.000 de membri ai echipei din peste 860 de locații de depozit, însumând aproximativ 18.5 de milioane de metri pătrați. Compania colaborează cu clienti de top la nivel global pentru a rezolva provocări logistice complexe apărute în lanțul de aprovizionare, prin soluții avansate din punct de vedere tehnologic, cu scalabilitate si rapiditate. Sediul corporativ al GXO este în Greenwich, Connecticut, SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.