GXO reînnoiește acordul cu Mars

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale din lume, și-a reînnoit contractul cu Mars, companie producătoare de bunuri de larg consum din Franța, un parteneriat care a început în urmă cu 15 ani. GXO gestionează depozitarea, distribuția, retururile și serviciile cu valoare adăugată pentru o serie de mărci Mars din segmentele Pet nutrition, Snacking și Food & Nutrition.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Depozitul de 5.600 mp al GXO din Boigny-sur-Bionne a utilizat soluții avansate de automatizare, începând din 2018, inclusiv un robot de prelevare pe straturi care poate pregăti până la 60.000 de pachete pe zi. Recent, ca parte a prelungirii contractului, echipa a dezvoltat o soluție care permite integrarea unor noi game de produse în cele gestionate de robot, optimizând și crescând astfel capacitatea de pregătire a pachetelor. În plus, centrul utilizează tehnologie adaptivă, inclusiv instrumente precum scanerele ergonomice și tehnologia e-beacon care scanează automat paleții încărcați pentru expediere. Ca parte a angajamentului său de îmbunătățire continuă, GXO intenționează să implementeze inovații suplimentare la fața locului, inclusiv un sistem automat de inventariere.

„Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu Mars în Franța”, a declarat Rui Marques, director general, Franța, GXO. „De mai mulți ani, ne folosim expertiza noastră de vârf în domeniul automatizării pentru a ajuta Mars să-și transforme lanțul de aprovizionare și suntem încântați să extindem implementarea soluțiilor automatizate pentru a spori și mai mult eficiența și a îmbunătăți experiența membrilor echipei noastre.”

Henri Harfouche, directorul lanțului de aprovizionare al Mars pentru piața franceză, a declarat: „Fabrica Mars, cu sediul în Saint-Denis-de-l’Hôtel, a produs în mod tradițional pungi și cutii pentru principalele noastre mărci de hrană pentru animale de companie. În 2023, am investit 85 de milioane de euro pentru a răspunde cererii în creștere și pentru a îmbunătăți performanța de mediu, confirmând în același timp atașamentul grupului față de teritoriul francez și în special față de Loiret. Între timp, suntem încântați să continuăm să lucrăm cu GXO, profitând de capacitățile și soluțiile lor de depozitare de top din industrie. Cu sprijinul GXO, am reușit să ne optimizăm operațiunile și să creștem randamentul, precum și să servim mai bine nevoile clienților noștri.” 

Mărcile Mars distribuite aici includ segmentele Petcare (PEDIGREE®, WHISKAS®, CESAR®, SHEBA®, ROYAL CANIN®), Snacking (M&M’s®, TWIX®, SNICKERS®, Celebrations®, FREEDENT®, SKITTLES®) și Food & Nutrition (BEN’S Original®, EBLY®, SUZI WAN®).

Pe lângă standardele lor operaționale ridicate, Mars și GXO împărtășesc dorința de creștere durabilă, asigurându-se că cele mai bune practici sunt integrate în toate inițiativele lor. Mars a colaborat cu GXO pentru a instala în 2024 iluminatul cu LED-uri la fața locului, cu detectare crepusculară și de mișcare, reducând consumul de energie cu aproximativ 22% față de anul precedent. În 2023, noile inițiative implementate pentru pregătirea comenzilor și eficiența încărcării au ajutat la optimizarea capacității camioanelor și au eliminat 1.500 de curse de camioane de pe șosele, reducând emisiile de CO2 cu aproximativ 1.400 de tone anual, comparativ cu 2022, precum și costurile de transport în mod semnificativ. De asemenea, unitatea găzduiește peste 20 de ovine pentru a întreține spațiile verzi din incintă într-un mod sustenabil.

De asemenea, locația locației a permis transportul feroviar de la instalațiile de producție situate în Germania. Acest nou acord va permite utilizarea a trei trenuri pe săptămână, ceea ce echivalează cu volumul manipulat de aproximativ 70 de camioane și, prin urmare, va reduce numărul de kilometri parcurși pe distanțe lungi cu 3 600 de camioane pe an, conform previziunilor.

Automatizarea și tehnologia de vârf a GXO contribuie la creșterea siguranței, eficienței și productivității pentru clienții din întreaga lume. În 2023, GXO și-a mărit numărul total de tehnologii și sisteme automatizate cu aproximativ 50% față de 2022. De asemenea, GXO accelerează implementarea învățării automate și a inteligenței artificiale pentru a stimula și mai mult productivitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.