Hankook Technoring, cel mai mare poligon de testare din Asia

Hankook a deschis în Taean, Coreea de Sud, pe 25 mai, Technoring – cel mai mare poligon de testare din Asia: este la fel de mare cât 125 de terenuri de fotbal, fiind echipat cu 13 piste de probă.

Compania anunță, totodată, extinderea infrastructurii de cercetare și dezvoltare a mobilității în viitor a produselor Hankook.
­
Precizările transmise ZIUA CARGO:
­
Noul poligon de testare din Taean, Coreea de Sud, este cel mai mare din Asia, cu o suprafață de 1,26 milioane de metri pătrați și va servi ca centru de testare și de dezvoltare de ultimă generație pentru produsele inovatoare ale lui Hankook.

Poligonul cuprinde 13 piste de testare și permite testarea amănunțită a tuturor categoriilor de produse, inclusiv a anvelopelor pentru vehicule electrice și a mașinilor sport. Pistele de testare sunt concepute pentru toate tipurile de mașini: de la mașini sport la camioane și autobuze. Poligonul de testare are, de asemenea, un turn de control, clădiri de birouri, ateliere, stații de alimentare și stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Turnul de control, cu o înălțime de 37,1 metri, înregistrează progresul testelor prin intermediul sistemelor de monitorizare integrate pentru toate zonele de testare și condițiile climatice.

Odată cu finalizarea Hankook Technoring, compania a creat o infrastructură completă de cercetare și dezvoltare pentru a-și stimula în continuare capacitatea de inovare. Infrastructura e concepută pentru a se integra cu ușurință cu celelalte facilități existente, printre care se numără sediul central global, Hankook Technoplex, care se află în Seul, Coreea de Sud. În plus, producătorul are propriul poligon de testare, Technotrac, în nordul Finlandei pentru teste pe zăpadă și gheață, precum și alte centre regionale de cercetare și dezvoltare în Germania și SUA.

Tehnologiile originale sunt dezvoltate la și securizate la Hankook Technodome, centrul principal de cercetare și dezvoltare dotat cu cele mai noi echipamente. Infrastructura extinsă de cercetare și dezvoltare e cea pe care Hankook o va folosi pentru a-și consolida în continuare poziția în industria auto în viitor. Hankook Technoring va constitui o fundație importantă pentru dezvoltările tehnice ulterioare și va reprezenta un loc de origine pentru inovațiile din sectorul anvelopelor. Poligonul de testare e relevant atât pentru viitoarele evoluții în domeniul e-mobilității, cât și pentru vehiculele autonome din sectorul de înlocuire și, cu capacitățile de testare necesare, va satisface cerințele stricte și diverse ale producătorilor de automobile premium.

Cu ajutorul datelor colectate din testele curente care se desfășoară la Hankook Technoring, Hankook intenționează să-și accelereze și transformarea digitală. Compania lucrează la o platformă de analiză Big Data pentru a dezvolta o „tehnologie de optimizare virtuală” bazată pe inteligența artificială.

În viitor, Hankook dorește, de asemenea, să creeze o bază de date cu datele de evaluare a anvelopelor și vehiculelor care au fost testate în cele mai dure condiții. Cu această baze de date, Hankook extinde tehnologia în jurul a ceea ce se numește „geamănul digital”. Testarea digitală a anvelopelor este o completare importantă la testele desfășurate pe pistă și testele echipamentelor, și face posibilă reducerea timpului de dezvoltare a unei anvelope. Hankook reușește astfel să îmbine „testarea în viața reală” pentru mobilitatea viitorului cu utilizarea posibilităților de testare virtuală.

Mai mult, Hankook intenționează să-și extindă în mod activ cooperarea cu instituțiile de cercetare și cu start-upurile. Prin utilizarea infrastructurii de ultimă generație a Hankook Technoring, activitatea de cooperare poate continua pentru a îmbunătății tehnologiile. În acest fel, compania nu numai că-și va extinde în continuare capacitățile de cercetare și dezvoltare, dar va contribui, de asemenea, la progresul tehnologiei în domeniul mobilității.

„Anvelopele sunt singurul element dintr-un vehicul care vine în contact cu suprafața drumului. Ele sunt cheia pentru maximizarea performanțelor vehiculului, a siguranței, a eficienței ridicate a consumului de combustibil și a confortului în timpul condusului. Pentru a asigura cea mai bună calitate a produselor în toate condițiile, testarea pe o varietate mare de trasee este de mare importanță”, spune Hyunbum Cho, președintele și CEO-ul al Hankook & Company.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.