Harta de prețuri Carvago pentru mașinile „verzi” în Europa

Carvago.com, o piață online cu peste un milion de mașini second hand din toată Europa, a creat o hartă unică a prețurilor care dezvăluie diferențe semnificative de preț pe fiecare piață.

sursă foto: Carvago

Potrivit celor mai recente date, România, Spania, țările Benelux și Italia sunt piețele cu cele mai atractive oferte – oferind mașini BEV* și hibride cu cele mai mari diferențe de preț față de alte piețe. 

Germania, o destinație populară de mult timp pentru cumpărarea de mașini second hand, se caracterizează prin prețuri atractive, în special pentru mașinile electrice mai vechi, cum ar fi BMW i3 2015. Cu toate acestea, cam rămâne în urmă în ceea ce privește oferta de mașini hibride. Piața franceză și oferta dealerilor polonezi și slovaci sunt, asemenea, oportunități interesante.

Rezultatele celei mai recente analize, care urmărește mașinile vândute între ultimul trimestru al anului trecut și sfârșitul lunii februarie a acestui an, arată că alegerea locului potrivit pentru o achiziție poate aduce economii semnificative clienților. 

Iată câteva modele pentru care piața din România este foarte competitivă:

  • Volkswagen-Id 4-2024-150KW-Electric – preț mediu în România, 43,481 EUR
  • Nissan-Leaf-2018-110KW-Electric – preț mediu în România, 15,519 EUR
  • Toyota-Corolla-2022-90KW-Hybrid – preț mediu în România, 23,427 EUR 

 „Cercetarea noastră dezvăluie diferențe semnificative de preț între piețe, care pot fi atribuite diferitelor specificități locale, cum ar fi taxe, taxe sau subvenții”, spune Jakub Šulta, fondatorul Carvago. „Ne-am angajat de mult timp să oferim clienților noștri un serviciu convenabil pentru a cumpăra o mașină practic de oriunde în Europa. În cele din urmă, dimensiunea ofertei este întotdeauna în avantajul clientului, care poate profita de diferențele de preț între țări, menținând în același timp un nivel ridicat al calității serviciilor.”

Un sfat important pentru clienți atunci când importă o mașină uzată din străinătate este verificarea temeinică a vehiculului, în mod ideal de către un tehnician independent. Carvago se concentrează pe o inspecție amănunțită a vehiculelor înainte de cumpărare, folosind instrumente precum Cebia, o bază de date cu companii de asigurări și vehicule furate. Spre deosebire de importatorii individuali, Carvago oferă clienților săi asigurarea unei garanții de la o companie cehă, care include întreaga responsabilitate pentru starea vehiculelor recomandate.

*BEV – Battery electric vehicle

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.